Tampa Bay en Pittsburgh sensationeel gesweept door Columbus en New York


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Wederom een geslaagde nacht in de play-offs. Pittsburgh en Tampa Bay werden gesweept door respectievelijk New York en Columbus. Winnipeg bracht de stand tegen St. Louis op gelijke hoogte. Vegas zette zichzelf op matchpoint tegen San Jose. Oscar de Kunder stond extra vroeg op, en Cor Machielsen had een kort nachtje nadat hij al laat terug was vanuit Tilburg. Desalniettemin brengen zij jullie weer op de hoogte.

Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning 7-3 (Columbus wint series met 4-0)

Het lijkt een grote uitslag, maar de laatste drie goals voor Columbus vielen in de laatste twee minuten. Het waren allemaal empty netters. Het is werkelijk ongelofelijk als je in een heel seizoen 62 wedstrijden wint, met overmacht de Presidents’ Cup pakt en dan gesweept wordt door een wild card deelnemer. Al na vier minuten stond er al 2-0 op het bord. Alexandre Texier en Pierre-Luc Dubois waren al snel succesvol. Steven Stamkos maakte het al weer wat dragelijker voor Tampa door de aansluitingstreffer te scoren.

In de tweede periode was het Seth Jones die de marge weer uitbreidde. Cedric Paquette en een powerplay goal van Brayden Point brachten de stand gelijk op 3-3. Was er dan weer hoop voor Tampa? Nee want Oliver Bjorkstrand scoorde 45 seconden na de gelijkmaker de game winning goal. Artemi Panarin, Alexandre Texier en Matt Duchene scoorden alle drie een empty netter en bezegelde daarmee het lot van de Lightning. Opnieuw legt de beste ploeg van het reguliere seizoen geen beslag op de Stanley Cup.


Pittsburgh Penguins – New York Islanders 1-3 (New York wint series met 4-0)

Afgelopen nacht in game vier hebben de New York Islanders, de Stanley Cup winnaar uit 2016 en 2017, Pittsburgh Penguins gesweept. In de openingsfase van de wedstrijd scoorde Jack Guentzel binnen 35 seconden de enige goal voor de Penguins.  Voor de rest maakten de Islanders de dienst ui en waren het wederom Jordan Eberle en Brock Nelson die het net wisten te vinden achter Penguins goalie Matt Murray.

In de tweede periode van de wedstrijd kwamen beide teams niet te scoren en mede door Islanders-goalie Robin Lehner, die opnieuw ijzersterk stond te keepen. Pas in de laatste seconden van de wedstrijd scoorde John Bailey de derde goal, waarmee de New York Islanders doorgaan naar de volgende ronde in deze play-offs.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 1-2 OT (2-2 in de series)

Het was een moeizame wedstrijd voor beide teams; Winnipeg Jets bracht deze serie weer gelijk, na de overtime winst van afgelopen nacht tegen St.Louis. Het zou dan ook tot de derde periode duren, voordat de eerste goal van deze wedstrijd op het scorebord kwam. Het was de Rus Vladimir Tarasenko die de openingsgoal voor de Blues binnen een paar seconden achter Jets-goalie Connor Hellebuyck binnen schoot.

De Jets trokken halverwege de periode de stand gelijk in deze wedstrijd door een goal van Mark Scheiffele. Overtime moest de beslissing brengen, waar de Jets keihard toesloegen. Kyle Connor was de gevierde man door de game winning goal te scoren.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5-0 (Vegas leidt series met 3-1)

Met een shutout zette Marc-Andre Fleury zijn Golden Knights op matchpoint in het treffen tegen de Sharks. Met 28 saves was hij weer zeer waardevol. Opnieuw was het in de eerste minuut raak voor Vegas, dit keer via Max Pacioretty. Het lijkt erop dat Sharks goalie Martin Jones de “first shot is a goal” ziekte van Cam Talbot heeft overgenomen. Het is alweer de derde wedstrijd waarbij het eerste schot op doel een goal is bij Jones. Shea Theodore scoorde in de laatste minuut van de eerste periode de 2-0. Dat betekende dat Jones niet meer terug op het ijs kwam na de pauze en werd vervangen door Aaron Dell.

Max Pacioretty scoorde zijn tweede treffer vanuit de powerplay. Mark Stone brak door op rechts, gaf een mooie pass op Pacioretty. Die schoot en kon daarna zijn eigen rebound binnen schieten. Het leed werd alleen maar groter voor de Sharks in de derde periode. Alex Tuch en Jonathan Marchessault bouwden de score verder uit en nu kunnen ze het op bezoek in San Jose gaan afmaken. Of zit er misschien een comeback in voor de Sharks?

Previous Tilburg Trappers beloont zich eindelijk met winst in derde duel tegen Herne
Next Jens Engelen verruilt Antwerp Phantoms voor Microz Eaters Geleen