Tilburg Trappers beloont zich eindelijk met winst in derde duel tegen Herne


Banner Tilburg Trappers

Tilburg Trappers speelde dinsdagavond de derde wedstrijd tegen Herner E.V. nadat ze beide voorgaande wedstrijden,  hadden verloren. Hoewel Herner met 0-2 de leiding in de serie van best of five nam, was Trappers in de voorgaande duels beter. Dinsdagavond beloonde Trappers zichzelf dan eindelijk door de wedstrijd met 5-3 te winnen. Daardoor staat het 1-2 in wedstrijden en kan er nog van alles gebeuren. Graeme McTaggart was erbij en praat jullie volledig bij.

Overwicht

Net zoals in de voorgaande wedstrijden was het Herner die de openingstreffer maakte. In een bomvol Stappegoor, schoot de Canadese Ier, Patrick Asselin binnen. Dit deed hij tijdens de tweede powerplay van de avond. Daarbij werd hij geholpen door de Canadees en oud Trappers speler Brad Snetsinger. Vervolgens schoot Kevin Bruijsten vrij snel na de 0-1, de gelijkmaker binnen. Björn Linda, dacht de puck te stoppen, maar achter hem tolde de puck over de lijn, de goal in. Ondanks het overwicht kon Trappers niet doordrukken. Integendeel, een halve minuut voor de eerste dweilpauze, schoot Nils Liesegang wederom raak. Dat deed Liesegang net nadat Ian Meierdres een penaltyshot stopte. Met tussenstand van 1-2 verlieten de teams het ijs om te pauzeren.

Kevin Bruijsten na zijn goal (Foto: Arie Leeuwesteijn)
VIDEO: Ian Meierdres stop penaltyshot

Boarding

Ook in de tweede periode was het vooral éénrichtingsverkeer richting de goal van Linda. Na de openingsfase van de tweede periode, zorgde Ivy Van Den Heuvel voor de gelijkmaker. Dat deed hij via een schot van Nardo Nagtzaam. Net als in de eerste periode lukte het Trappers niet om op voorsprong te komen. Na meer dan een halve wedstrijd mocht Reno De Hondt vanwege boarding gaan douchen. Daardoor mocht Wouter Sars verplicht vijf minuten vanuit de strafbank toekijken. Even leek het erop dat Trappers ongeschonden uit de powerplay van Herner zou komen. Nico Kolb bracht Herner voor de laatste keer van de wedstrijd op een voorsprong. Na veertig minuten spelen stond het 2-3. Daardoor wist Trappers dat het nog 20 minuten de tijd had, om niet uitgeschakeld te worden.

Foto: Arie Leeuwesteijn

GOUDHAANTJES

De spanning op de tribune was om te snijden. De supporters in het bomvolle Stappegoor waren er van bewust dat het na de derde periode wel eens klaar kon zijn. Kevin Bruijsten bracht zowel zijn team als de supporters het gevoel dat de wedstrijd -en de halve finale- nog niet gespeeld was. Na drie kwart wedstrijd stond de 3-3 op het scoreboard. Tot groot ongenoegen van het publiek kon Tilburg moest er wederom een speler richting de strafbank. Daarop besloot Mitch Bruijsten om een keiharde psychologische tik uit te delen. Dat deed hij op aangeven van Nagtzaam en Jordy Van Oorschot. Het stadion ontplofte. Daarna was het nog even spannend, omdat er Tilburg vanwege een nieuwe straf met drie tegen vijf moest spelen. Uiteindelijk gaf Nagtzaam de genadeklap waardoor de eindstand 5-3 werd. Dankzij de drie Nijmeegse goals in het slotstuk, is Tilburg Trappers nog niet uitgeschakeld.

Mitch Bruijsten met zijn goal tegen Herner (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Game 4

Tilburg Trappers mag wederom afreizen naar Herne waar ze donderdag game 4 zullen spelen. Tilburg Trappers heeft zondag qua spel laten zien, dat ze ook in Herne kunnen winnen. Als Tilburg net zo goed speelt als zondag in Herne, maar de kansen wel benut, wordt zaterdag op stappegoor gewoon game 5 gespeeld.

Interviews:

Teamcaptain Ivy Van Den Heuvel

Man of the match, Kevin Bruijsten.

Previous Martens en Moors nieuwe bondscoaches Nederland U18 Dames
Next Tampa Bay en Pittsburgh sensationeel gesweept door Columbus en New York