Colorado droogt Calgary af, shutout Carolina, zeges Toronto en Dallas


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Vier wedstrijden om de play-offs eerste ronde game drie, Toronto, Colorado en Nashville pakte de 2-1 voorsprong in de series, en Carolina verkleinde de achterstand naar 1-2 tegen Washington. Rik Bruijnius en Cor Machielsen zitten weer met kleine oogjes op het werk van het kijken, en praten jullie weer bij.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 5-0 (series 2-1 WSH)

In de eerste thuiswedstrijd voor Carolina Hurricanes in deze play-off serie wist men Washington Capitals te beperken tot achttien schoten op doel. Doordat goalie Petr Mrazek ze allemaal wist te keren was dit een uitstekende tactiek.

Warren Foegele wist een schot van Justin Faulk van richting te veranderen voor de openingsgoal. In de tweede periode kwam een pass van Sebastian Aho terecht bij Warren Foegele en die wist zijn tweede van de wedstrijd te scoren. Dougie Hamilton wist op aangeven van Jordan Staal de voorsprong te vergroten. Na de tweede pauze was het wederom Dougie Hamilton die het net wist te vinden. Hierbij geholpen door man of the match Warren Foegele. De koek was nog niet op. Brock McGinn wist ook nog te scoren op aangeven van wederom Jordan Staal.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 3-2 (series 2-1 TOR)

Boston was de betere in de eerste en derde periode, maar scoorde daarin niet, eveneens deed Toronto dat ook niet. Alle goals vielen in de tweede twintig minuten. Het bal werd geopend door Trevor Moore die een rebound binnen kon tikken na een schot van Morgan Rielly. David Krecji antwoorde tweeënvijftig seconden later al met de gelijkmaker. Karson Kuhlman schoot van dichtbij op de goal, Jake Debrusk gaf een korte pass vanuit de rebound en Krecji liet het buitenkansje niet liggen. Daarna werden er drie powerplay goals gescoord.

De eerste twee waren voor de Leafs. Andreas Johnsson vond Auston Matthews en die schoot keihard binnen. Johnsson scoorde de volgende zelf op aangeven van John Tavares. Johnson verraste Tuukka Rask met een backhander. In de laatste minuut van de tweede periode was het Charlie Coyle die een hard schot van Matt Grzelcyk wat via de boarding terugkwam zo achter Frederik Andersen kon deponeren. In de derde periode hielden beide goalies het net droog, waarbij Andersen drie minuten voor tijd met de stick een kans van Krejci onschadelijk maakte.

De Leafs hebben de voorsprong te pakken en overmorgen staan ze weer tegenover elkaar. Pakken de Leafs een matchpoint of gaan de Bruins voor een comeback?

Dallas Stars – Nashville Predators 2-3 (series 2-1 NSH)

De eerste periode werd gekenmerkt door reddingen van de goalies over en weer.  Er werd niet gescoord en een ware goalie strijd leek in de de maak. Echter kort na de onderbreking was het Rocco Grimandi die op aangeven van P.K. Subban de score opende voor Nashville, Tien minuten later vond Nick Bonino de stick van Filip Forsberg en hij scoorde de tweede voor Nashville.

Nog voor het verstrijken van de periode bracht Matts Zucherello de ploegen dichter bij elkaar. Johan Klingberg verzorgde de assist. Het leek er op of Dallas nog in tandje bij kon schakelen in deze intense strijd. Dit resulteerde in de gelijk maker van Tyler Seguin. Dallas was er klaar voor om er op en over te gaan. Op zoek naar de winnende moest Dallas wel rekening houden met de sporadische maar gevaarlijke uitvallen van Nashville. Inderdaad dit ging een keer mis en Dante Fabbro vond de stick van Mikael Granlund en die schoot de puck achter Ben Bishop. Man van de wedstrijd werd echter Pekka Rinne die 40 schoten pakte en hiermee de series levend houd.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 6-2 (series 2-1 COL)

Bijna iedere minuut werd door de Avalanche de goal van Mike Smith onder vuur genomen. Maar liefst 56 schoten werden er afgevuurd. Nathan MacKinnon pakte gelijk twee goals en een assist in de eerste periode. De eerste was een powerplay goal waarbij hij vanaf de blauwe lijn rechts uit de flank kon opstomen. Hij haalde halverwege het aanvalsvak uit. Zijn tweede goal kwam vijf minuten later. Wederom vanuit de powerplay, toen hij een strakke pass van Mikko Rantanen vanuit links binnen schoot. Zijn derde punt pakte hij mee met een assist op de debutant Cale Makar die meteen ook zijn eerste NHL goal maakte.

In de achtste minuut van de tweede periode scoorde Matt Nieto een mooie shorthanded goal. Ian Cole kon alleen op Mike Smith afgaan maar schoot tegen hem aan. De rebound viel voor de stick van Nieto en hij kon zo het lege net vinden. 43 seconden daarna kon dan Sam Bennett de Flames op het bord zetten. Al konden ze er niet lang van genieten. Een perfect uitgevoerde counter tussen Colin Wilson en Mikko Rantanen betekende de 5-1. Periode drie was nog maar amper begonnen en binnen een tijdsbestek van twaalf seconden lagen er weer twee pucks in het netje aan beide kanten.

Eerst was het Erik Johnson voor de Avalanche en daarna T.J. Brodie die de eindstand al op het bord hadden gezet. De frustratie kwam in die laatste periode bij de Flames naar boven. Sam Bennet, Matthew Tkachuk en Garnet Hathaway kregen nog een tien minuten misconduct penalty voor onsportief gedrag voor hun kiezen.

Previous Djurgården en Frölunda op match-point, Kristianstads promoveert
Next China dompelt weifelend België in rouw: degradatie een feit