Play-offs preview: Maken Nashville en Winnipeg het waar? Of krijgen we een verrassing vanuit Central?


bron: https://www.nhl.com/predators

Hoe gaan de vijf clubs uit de Central Division te weten Nashville Predators, Winnipeg Jets, St. Louis Blues, Dallas Stars en Colorado Avalanche het doen in de NHL play-offs? Rik Bruijnius verdiepte zich erin en brengt jullie zijn analyse.

Weet jij wie er dit jaar met de Stanley Cup vandoor gaat? Vul dan de Face-Off Bracket in!

VOORSPELLING VOOR AANVANG SEIZOEN:

Jacco van Keulen: over Nashville Predators: Vorige keer gaf ik al aan dat ze voor de Stanley Cup zouden gaan, en daar blijf ik bij. Ze hebben afgelopen seizoen veel bijgeleerd, en ik denk dat ze dat kunnen meenemen om de volgende stap te maken.

Rowdy van Grieken: over Winnipeg Jets: Winnipeg wordt veel getipt als een titelkandidaat en dat is niet ongegrond, maar eerst zal de club de playoffs willen halen. Dat zal lukken, maar niet zo eenvoudig als vorig seizoen. Het verrassingselement is weg, niemand onderschat deze club meer. In de play-offs is het anyone’s guess, zeker als de degens weer met Nashville worden gekruist.

Jacco van Keulen: over St. Louis Blues: De Blues gaan met deze versterkingen zeker de play-offs halen, en wie weet kunnen ze ook in het reguliere seizoen stunten in de Western Conference. Als ze stabiel blijven dan kunnen er mooie dingen gaan gebeuren in St Louis.

Jonathan van Osta: over Dallas Stars: Met de nieuwe coach zal het spel van de Stars komend seizoen waarschijnlijk flink anders zijn dan voorgaande seizoenen. De Dallas Stars hebben ruim voldoende ster spelers om op alle vlakken een gevaarlijke tegenstander te zijn. Als de special teams hun focus vast kunnen houden, en de goalies fit blijven, zullen we de Dallas Stars misschien voor het eest in bijna tien jaar weer terug zien in de play-off finale.

Tim Gerth: over Colorado Avalanche: Onder leiding van Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen en Gabriel Landeskog heeft Colorado absoluut de offensieve kracht om ver te komen. Het vraagteken blijft echter de verdediging. Ondanks versterkingen is het de vraag hoe de talentvolle ploeg standhoudt. Verwacht een vergelijkbaar seizoen als de New Jersey Devils vorig seizoen hadden: een sterke jonge ploeg met veel leuke wedstrijden en veel doelpunten, maar als het erop aankomt, zal de Colorado Avalanche nog net tekort komen voor de prijzen. Het hangt ook af van de concurrentie in de Central Division, of het genoeg zal zijn om de play-offs te halen.

DIT SEIZOEN:

Nashville Predators werd voor aanvang van het seizoen gezien als één van mogelijke winnaars van de Central Division. Dit hebben ze waar gemaakt ook. De beslissing viel pas op de laatste speeldag. Nashville prolongeerde de titel.

Winnipeg Jets stond ongeveer drie kwart van het seizoen bovenaan in de divisie. Toch moest men de titel op de laatste speeldag aan Nashville laten.

St. Louis Blues deed net als Nashville en Winnipeg mee tot de laatste dag in de strijd om de titel. Hierbij moet aangetekend worden dat St. Louis pas de laatste weken echt in de buurt van de koplopers kwam en op de laatste speeldag dus nog voor de titel speelde.

Dallas Stars had een goed seizoen verbleef bijna het gehele seizoen zo rond de plaatsen drie tot vijf. Uiteindelijk eindigde Dallas op plek vier en heeft hiermee de eerste wildcard te pakken in de western conference.

Colorado Avalanche heeft een bizar seizoen achter de rug. In de eerste twintig wedstrijden was men schier onverslaanbaar en was men zelfs enige tijd koploper in de NHL. Echter de klad kwam er in en werd er zelfs de laatste plaats in de divisie bereikt. Colorado wist weer uit de negatieve spiraal te komen en nog het tweede wildcard ticket te pakken.

VOORUITBLIK OP DE PLAY-OFFS:

Dallas Stars sloot het reguliere seizoen in een betere vorm af en het onderlinge resultaat uit het seizoen spreekt ook licht  in het voordeel van Dallas met zes tegen vier winst punten. Met gelouterde krachten als Jamie Benn, Tyler Seguin en Alexander Radulov kunnen ze Nashville Predators verrassen.

Winnipeg Jets sloot het reguliere seizoen lichtelijk in mineur af. Dit zullen ze snel achter zich moeten laten want St. Louis Blues verkeert in een bloed vorm en kon wel eens op jacht zijn naar eremetaal.

Colorado Avalanche als laatste team in de western conference naar de play-offs. Ze mogen dus aantreden tegen de nummer één Calgary Flames. Toch hoeft dit niet te betekenen dat dit een gelopen koers is. Hoe vaak is de nummer één geplaatst er wel niet in de eerste ronde er uit gevlogen.

KEEP AN EYE ON:

Nashville Predators: Pekka Rinne, Viktor Arvidsson en Roman Josi

Winnipeg Jets: Connor Hellebuyck, Kyle Connor en Patrick Laine

St. Louis Blues: Vladimir Tarasenko, Alex Pietrangelo en Jordan Binnington

Dallas Stars: Jamie Benn, Tyler Seguin en Alexander Radulov 

Colorado Avalanche: Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen en Semyon Varlamov

VOORSPELLING:

De meeste kenners en volgers zullen Nashville Predators, Winnipeg Jets of Calgary Flames als winnaar van de Western Conference aanwijzen. De vorm die St. Louis Blues en Dallas Stars uit het reguliere seizoen meenemen zullen de doorslag gaan geven. Persoonlijk kan ik hier vrij eenvoudig als stellig in zijn. Wat mij betreft komt de winnaar van de Stanley Cup uit deze divisie en ik denk niet dat het één van de gevestigde teams zal worden maar wel Dallas Stars.

Previous Oranje dames op de rand van historische promotie naar Division IA
Next Oskarshamn en Leksand promoveren naar de SHL, Frölunda doet goede zaken in halve finale