NHL play-offs, Dames van Oranje, Mannen van Oranje en Face-Off


Het rommelt bij het mannen team van Oranje door de spelers van Tilburg die nog in de play-offs zitten. Wat zou jij doen als je bondscoach zou zijn?

Oranje IJshockey
Foto: Thijs de Witte

Reginald  : Tja, normaal verschijnsel vrees ik. De twintig sterksten zouden het op papier moeten wezen; ongeacht bij welke club spelend. Je hebt echter ook, naast de timing, nog de motivatie van de spelers in kwestie. En onderschat het economische aspect niet. Nu drie weken intense voorbereiding, straks tien dagen weg; wie vergoedt wat? Plus dat iets rijpere spelers ook wel een levenspartner hebben, kids, een job; dat is allemaal wat makkelijker voor profs.

Jacco: Ik vind sowieso dat er te veel geleund word op de mannen van Tilburg. Ja natuurlijk zijn zij van een hoger niveau dan de meeste spelers, maar als zij niet kunnen, dan zul je het met andere spelers moeten doen. Spelers die ook graag voor hun land uit willen komen, en die dat ook gewoon verdienen.

Luciano: een keuze maken uit de best of the rest. Toch eens gaan kijken wat mogelijk is om toernooien en voorbereiding daarvan te kunnen verplaatsen. Lijkt mij gek dat wij de enige zijn die daar last van hebben.

Barend: Het verbaasd me dat het zo rommelt. Het schema van het WK is allang bekend en het schema van de Oberliga play-offs is dat ook. Het WK is al wat later omdat dat de Esten, als gastland, ook goed uitkwam. De Oberliga play-offs lopen dit jaar echter langer door, omdat er meer ruimte is tussen de verschillende series. De ambitie van de Tilburgers was, en is, om kampioen te worden.
Dan moet je heel duidelijk al op voorhand keuzes hebben gemaakt als technische staf van het Nederlands team. Je kunt hopen op een clean sweep in de finale of denken dat die finale niet wordt gehaald. Maar je kunt er niet van uit gaan. Je moet dus op tijd op zoek naar de beste spelers buiten die van Trappers. En ja, die moet je dan zoeken in de BeNe-league en in buitenlandse competities.

Previous Nederlandse dames slopen Chinese muur
Next Play-offs preview; Calgary Flames de grote favoriet vanuit de Pacific Divisie