Trappers wint op zijn Duits en gaat naar de kwartfinale


Dinsdagavond won Tilburg Trappers van E.V. Lindau Islanders met 6-1 (Hier te lezen). Daardoor kwam Tilburg Trappers in wedstrijden op een 2-1 voorsprong. Deze 2-1 voorsprong betekende een matchpoint voor de Tilburgers. Vrijdagavond stonden beide teams voor de vierde keer in de achtste finale tegenover elkaar. Bij de Tilburgers ontbraken Kilian Van Gorp, Jonne De Bonth, Nick De Ruijter en Mickey Bastings. Aan de Bodensee in het zuiden van Duitsland werd het 2-3 in overtime voor Tilburg Trappers. Daardoor Gaat Tilburg Trappers naar de kwartfinale van de play-offs. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Foto: Rainer Van Raak

Doelpuntloze periode

Dinsdagavond in de derde ontmoeting tussen beide teams schoot Ryan Collier al in de 42e seconde van de wedstrijd raak. Echter ging het in de eerste periode van de vierde wedstrijd op vrijdagavond wat moeizamer. Het lukte beide teams niet om het bevroren rubber in elkaars goal te schieten. De eerste periode is de eerste periode in alle ontmoetingen tot nu toe tussen de Trappers en de Islanders waarin niet werd gescoord. De straf die Lindau in de negentiende minuut kreeg te verduren, zorgde ook niet voor een verandering van de tussenstand. Ondanks dat de Brabanders dubbel zoveel kansen hadden, werd er niet gescoord. Na 20 minuten spelen konden beide teams zich opmaken voor de eerste dweilpauze.

Foto: Rainer Van Raak

Onterechte achterstand

Lindau begon de tweede periode met een man minder vanwege een straf uit de eerste periode. Daaruit wist Trappers geen voordeel te halen. Een halve minuut later na de straf van Lindau mocht Ryan Collier aan de kant. De powerplay van Lindau bracht Tilburg geen gevaar. Echter na ruim 26 minuten spelen kwamen de Tilburgers tegen alle verhoudingen in, op achterstand. Simon Klingler schoot raak en zette daarmee de thuisploeg op 1-0. Nadat er nog een aantal straffen vielen was het teamcaptain Ivy Van Den Heuvel die de gelijkmaker binnenschoot. Van Den Heuvel werd hierbij geholpen door Brock Montgomery en Giovanni Vogelaar. Ook in de tweede periode had de ploeg van Bo Subr de regie in handen. Trappers had drie keer zoveel kansen dan de Islanders. Deze kansen leidde verder niet tot doelpunten. Daardoor gingen beide teams wederom met een gelijke stand pauzeren.

Foto: Rainer Van Raak

Imports

De Zweedse import, Viktor Lennartson bracht vijf minuten na de laatste dweilpauze zijn team op 2-1. Daardoor moest Tilburg Trappers wederom in de achtervolging. Pas in de 52e minuut wanneer de Amerikaanse Duitser, Sean Morgan naar de strafbank moet, wist Jordy Verkiel de stand weer gelijk te trekken. De Canadees Montgomery bracht Verkiel tijdens de powerplay in scoringspositie. De Tilburgers konden geen vuist meer maken waardoor het 2-2 bleef. Tot overmaat van ramp mocht de teamcaptain Van Den Heuvel 30 seconden voor tijd naar de strafbank. Ook de derde periode eindigde in een gelijke stand. daardoor mocht er voor de tweede keer in de achtste finale serie, overtime worden gespeeld.

Foto: Rainer Van Raak

Op zijn Duits

Ook in overtime was het eenrichtingsverkeer, richting de goal van Lindau Islanders. Pas in de allerlaatste minuut wint Tilburg Trappers de wedstrijd wanneer Trappers met een man meer op het ijs staat. Montgomery schoot het winnende doelpunt binnen nadat hij de puck via Van Den Heuvel en Danny Stempher kreeg. Daardoor werd de stand in wedstrijden 3-1 en gaan de Tilburgers door naar de kwartfinale van de play-offs.

Brock zorgt voor een late goal waardoor Trappers op zijn Duits wint
Foto: Arie Leeuwesteijn

Kwartfinale

Tilburg Trappers speelt 29 maart thuis de eerste wedstrijd van de kwartfinale. De kwartfinales worden gespeeld tegen Selber Wölfe. Hieronder het speelschema van Tilburg Trappers;

  • Vrijdag 29 maart 20:00 uur: thuis
  • Zondag 31 maart: uit
  • Dinsdag 2 april 20:00 uur: thuis
  • Vrijdag 5 april: uit (indien noodzakelijk)
  • Zondag 7 april 15:00 uur: thuis (indien noodzakelijk)
Previous Luleå: kampioen in Zweden bij de dames
Next Heerenveen verslaat Herentals in thriller na penalty shots