Düsseldorf, Berlijn trekken series gelijk; Köln, Nürnberg op achterstand


Face-Off IJshockey DEL

De tweede wedstrijd van de kwartfinales play-offs werden gespeeld in de Deutsche Eishockey Liga. Mannheim pakte een 2-0 voorsprong in de series door te winnen in Nürnberg. Berlijn pakte een shutout tegen München. Düsseldorf herstelde zich na de grote nederlaag tegen Augsburg en Köln legt het af in overtime tegen Ingolstadt. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date over het hockey bij onze Oosterburen.

Düsseldorfer EG – Augsburger Panther 4-1 (series 1-1)

De eerste wedstrijd dik verliezen en de tweede winnen, ook dat is play-offs. Of je nou met 1-0 wint of met 0-10 verliest het telt maar voor 1 punt in de series. Deze wedstrijd waren er iets minder strafminuten dan de vorige wedstrijd, maar 32 in plaats van de 148! Binnen de eerste periode stond Düsseldorf al met 2-0 voor. Dat kwam door goals van Jason Deschenau die een puck oppikte in eigen verdedigingsvak en richting het goal van Kevin Roy schaatste en met een mooie schijnbeweging de goalie kansloos liet. Hij verbrak daarmee zijn tien wedstrijden zonder goal voor Düsseldorf.

De tweede goal kwam na puck verlies van de Panthers achter het goal van Augsburg. Manual Strodel kreeg de puck na twee pogingen in het goal. In de tweede periode bleef het doelpuntloos met tien pogingen van Düsseldorf en zes voor Augsburg. In de derde periode was het wederom Deschenau die na een mooie cross pass van Philip Gogulla back handed short side scoorde voor de 3-0. De 3-1 viel in een vijf op drie powerplay door Brady Lamb in de 48e minuut. John Henrion scoorde nog een empty netter 23 seconden voor tijd en bracht daarmee de eindstand op 4-1 in het voordeel van Düsseldorf.

Eisbären Berlin – EHC Red Bull München 4-0 (series 1-1)

Duurde het in de eerste wedstrijd nog tot na twee periodes voordat er gescoord werd. Deze keer ging het een stuk beter. Al na acht minuten lag de eerste goal achter Danny aus den Birken in de goal. Al was er wel video bewijs voor nodig. Micki Dupont schoot vanaf de blauwe lijn, de goalie gaf een rebound, en die werd binnen getikt door Sean Backmann. Aus den Birken werd wel gehinderd maar dat kwam door zijn eigen verdediger. Die duwde een aanvaller van Augsburg tegen hem aan.

De 2-0 viel ook nog in de eerste periode. In de zestiende minuut was het Austin Ortega die tussen twee spelers langs de boarding vanachter het goal via de binnenkant van de arm van de goalie wist de scoren. In de tweede periode scoorde Brendan Ranford in de 24ste minuut de 3-0. Nog geen dikke minuut later was het Backmann met zijn tweede voor de 4-0. Terwijl München in periode twee en drie vijftien en zeventien keer op doel schoten, konden ze Kevin Poulin niet passeren en pakte hij zijn eerste shutout in de play-offs.

Thomas Sabo Ice Tigers – Adler Mannheim 2-4 (series 0-2)

Al binnen zes minuten kwamen de Adler op een 0-1 voorsprong. Martin Stanjoch gaf een foute pass rond de middenlijn. Die werd onderschept door Luke Adam, deze ging alleen op de keeper af en scoorde in de linker bovenhoek. In de achttiende minuut scoorde Markus Eisenschmid de 0-2 vanuit een powerplay situatie. Twee minuten in de tweede periode was het wederom Eisenschmid die scoorde. Dit keer zette hij de aanval zelf op vanuit de middencirkel. Ging een, een-twee aan met Chad Kolarik en schoot de puck hard achter goalie Nicklas Treutle.

Na 26 minuten kwam Nürnberg ook op het bord te staan. Waar eerst nog een nul tegen twee situatie verprutst werd, scoorde nu Daniel Weiss. Hij zette een aanval zelf op, omspeelde een tegenstander en gaf de puck voor het goal en die ging via de stick van Mannheim speler Kolarik in het goal. Lang duurde het niet voordat de Adler antwoord gaven op de goal van de Tigers. Tommi Huhtala kreeg een pass van Luke Adam en bijna op de goal lijn staand schoot hij de puck cross snoeihard in het doel. Shawn Lalonde scoorde in de 48ste minuut nog de 2-4 maar verder liet Mannheim Nürnberg niet meer komen.

ERC Ingolstadt – Kölner Haie 4-3 OT (2-0 series)

De Haie zette de eerste score op het bord in de dertiende minuut. In een powerplay situatie schoot Simon Despres vanaf de blauwe lijn snoeihard binnen. Nog voor het verstrijken van de eerste periode scoorde in een scrimmage voor het doel, David Elsner de verdiende gelijkmaker. De Haie pakte wederom een voorsprong achttien seconden in de tweede periode doordat een schot vanaf de blauwe lijn van Simon Despres niet klem gepakt kon worden door goalie Jochen Reimer. Frederik Tiffels benutte het weggevertje gretig. De ERC maakte gelijk in de powerplay, maar daar had men wel drie pogingen voor nodig voordat Gustav Wesslau zich gewonnen gaf. Brandon Mashinter was de “lucky man”.

Het kwam dus aan op de derde periode. Puckverlies van een aanvallend Köln leverde een drie tegen twee situatie op voor Ingolstadt. David Elsner gaf voor en Maury Edwards prikte de puck achter Wesslau. Dat alles gebeurde in de 47ste minuut. Naarmate de tijd verstreek moesten de Haie de goalie van het ijs halen. Dat betaalde zich uit want met een aanvaller meer werd in de laatste minuut de gelijkmaker gescoord. Austin Madasky scoorde met een schot van afstand door een mêlee van spelers. Het werd dus overtime. Daarin sloeg Ingolstadt keihard toe. Thomas Greilinger werd de matchwinnaar.

Previous Spanning neemt toe in Central Division, Goalie record in Dallas
Next Laatste fase in het reguliere SHL seizoen: ongemeen spannend