Spanning neemt toe in Central Division, Goalie record in Dallas


Face-Off IJshockey NHL

Het blijft ongemeen spannend op alle vlakken in de Central Division. In de strijd om de titel is het verschil maar één punt tussen Winnipeg Jets en Nashville Predators. Voor de wildcard posities in de Western Conference zijn nog de nummers twee tot en met zeven in de race. Wat meteen betekend dat de nummer drie van de divisie voor directe plaatsing ook nog niet zeker is.

bron: NHL.com

Het nieuws van de week is het franchise record dat in Dallas gebroken werd. Goalie Ben Bishop van Dallas Stars viel geblesseerd uit maar bleef voor die tijd 230 minuten en 53 seconden zonder tegen goal. Hiermee passerde hij Ed Belfour die in het jaar 2000 tot 219 minuten en 26 seconden zonder tegen goal kwam.

1 Dallas Stars (37-29-5 L10 7-3-0)

Zaterdag 9 maart Chicago Blackhawks @ Dallas Stars 2-1

Alex Radulov scoorde een goal die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Ondanks 37 reddingen kon Anton Khudobin niet voorkomen dat de tegenstander er nog één voorbij hem kregen. Desalniettemin blijft Dallas op de eerste Western Conference wildcard plek staan.

Dinsdag 12 maart Dallas Stars @ Buffalo Sabres 2-0

Twee goals van Roope Hintz en 35 reddingen van Ben Bishop waren de ingrediënten voor deze overwinning. Voor Ben Bishop was het zijn derde shutout op een rij. Hiermee is de derde goalie in de geschiedenis van de Dallas Stars/Minnesota North Stars die dit bereikt. De laatste was Ed Belfour in 2000.

Donderdag 14 maart Dallas Stars @ Minnesota Wild 4-1

Tyler Seguin was goed voor twee assists, Joel L’Esperance scoorde zijn eerste NHL goal. Goalie Ben Bishop was op weg naar zijn vierde shutout op een rij. Helaas viel hij in de tweede periode geblesseerd uit, overigens zonder tegengoal. De blessure zal dagelijks behandeld en bekeken worden om te bepalen of hij wedstrijdfit is. Vervanger Anton Khudobin deed het prima en werd maar één keer gepasseerd.

Vrijdag 15 maart Vegas Golden Knights @ Dallas Stars 2-1

Anton Khudobin was goed voor 35 reddingen op 37 schoten. Het was niet genoeg voor de winst. Roope Hintz was de enige die één van de 41 schoten tot goal wist te promoveren.

2 Chicago Blackhawks (31-30-9 L10 6-4-0)

Zaterdag 9 maart Chicago Blackhawks @ Dallas Stars 2-1

Goalie Corey Crawford zijn 26 reddingen waren goed voor de overwinning. Alex DeBrincat scoorde Chicago’s tweede goal wat tevens de winnende bleek. Chicago staat nu zeven punten achter op de tweede wildcard plek waar nu Minnesota op staat.

Maandag 11 maart Arizona Coyotes @ Chicago Blackhawks 1-7

Arizona opende de score. Hierna werd het de wedstrijd van Brendan Perlini hij scoorde zijn eerste hattrick voor Chicago en wel tegen het team waar hij 153 wedstrijden voor gespeeld heeft. Corey Crawford pakte 24 van de 25 Arizona schoten.

Woensdag 13 maart Chicago Blackhawks @ Toronto Maple Leafs 5-4

Vier doelpunten in de eerste periode waren de aanzet voor Chicago’s overwinning. Na twaalf minuten in de tweede periode was het Alex DeBrincat die de 5-0 aan liet tekenen. Dit bleek de winnende goal te zijn. Toronto scoorde in het restant van de wedstrijd nog vier keer.

3 Minnesota Wild (33-30-8 L10 5-3-2)

Maandag 11 maart San Jose Sharks @ Minnesota Wild 3-0

Vierentwintig schoten op doel voor Minnesota, zonder enig resultaat. San Jose scoorde drie maal en zo eindigde deze thuis wedstrijd in een deceptie. Zo blijft de strijd om de tweede wildcard plek wijd open.

Donderdag 14 maart Dallas Stars @ Minnesota Wild 4-1

Een wedstrijd waar alle wildcard kanshebbers naar uitkeken. En het leverde voor die groep de gewenste winnaar op. Minnesota heeft de plek nog in handen maar door dit verlies kunnen de concurrenten weer inlopen. Jason Zucker wist de enige goal voor Minnesota voor zijn rekening te nemen.

4 Winnipeg Jets (41-25-4 L10 5-5-0)

Zondag 10 maart Winnipeg Jets @ Washington Capitals 1-3

Matthieu Perreault wist nog te scoren nadat Washington de score geopend had. Deze goal was niet de aanzet tot een overwinning. Washington wist een voorsprong te pakken en scoorde aan het eind van de wedstrijd ook nog eens in een leeg doel. Winnipeg schoot zestien keer vaker op doel het mocht niet baten.

Dinsdag 12 maart San Jose Sharks @ Winnipeg Jets 5-4

Vier goals en vier verschillende doelpuntenmakers waren niet genoeg voor Winnipeg om San Jose te verslaan. Matthieu Perreault kwam tot twee punten door een keer te scoren en een assist af te leveren.

Nicolai Ehlers scoorde de winnende goal voor Winnipeg. Mark Scheifele was goed voor een goal en twee assists en Blake Wheeler scoorde een goal en assist.

5 Nashville Predators (40-27-5 L10 5-5-0)

Zaterdag 9 maart Carolina Hurricanes @ Nashville Predators 5-3

Drie goals in de eigen Bridgestone Arena was niet voldoende om Carolina van zich af te houden. Goalie Jussi Saros kreeg er vier om zijn oren waarna Carolina ook nog in een leeg doel wist te scoren.

Dinsdag 12 maart Nashville Predators @ Anaheim Ducks

Twee goals van Filip Forsberg waren niet genoeg voor de overwinning. Uit achttien schoten wist Anaheim drie keer de puck voorbij Pekka Rinne te krijgen. Onze landgenoot Daniel Sprong was verantwoordelijk voor het verlies van Nashville door de winnende te scoren voor Anaheim.

Donderdag 14 maart Nashville Predators @ LA Kings 3-1

Colton Sissons was met goal en assist de meest scorende speler van de wedstrijd. Pekka Rinne was goed voor 25 reddingen.  Na twee nederlagen was deze overwinning zeer welkom.

6 St. Louis Blues (36-27-7 L10 4-4-2)

Zaterdag 9 maart St. Louis Blues @ San Jose Sharks 2-3 (OT)

Dankzij twee powerplay goals wist St. Louis gelijke tred te houden met San Jose. Pat Maroon en Brayden Schenn waren de makers. In de verlenging was het dan toch San Jose wat de winst greep.

Dinsdag 12 maart Arizona Coyotes @ St. Louis Blues 3-1

Jayden Schwartz scoorde voor St. Louis maar dit was niet voldoende om te winnen. St. Louis probeerde het uit alle macht. Uit 41 schoten werd echter niet meer gescoord en Arizona wist er drie te maken.

Donderdag 14 maart St. Louis Blues @ Ottawa Senators 0-2

St. Louis goalie Jake Allen kreeg 21 schoten te verwerken en zag daar twee van achter hem belanden. De aanval liet het afweten. Uit 35 pogingen viel geen goal.

7 Colorado Avalanche (30-29-12 L10 4-5-1)

Zaterdag 9 maart Buffalo Sabres @ Colorado Avalanche 0-3

Drie punten voor Nathan Mackinnon. Hij scoorde de openings goal en op beide andere goals gaf hij een assist. Goalie Philipp Grubauer pakte alle 18 schoten voor zijn tweede shutout van het seizoen.

Maandag 11 maart Carolina Hurricanes @ Colorado Avalanche 3-0

Colorado liep tegen een goalie aan die zijn derde shutout in zijn laatste acht westrijden pakte. 38 pogingen en geen van allen was goed genoeg voor een goal. Carolina scoorde drie keer en nam zo de punten mee uit het Pepsi Center te Denver.

Vrijdag 15 maart Anaheim Ducks @ Colorado Avalanche 5-3

Nathan Mackinnon scoorde een goal en assist wat Colorado een 2-0 voorsprong opleverde. Anaheim gaf zich echter niet gewonnen. Mede dankzij een goal en assist van Daniel Sprong vertrokken de punten met Anaheim uit Denver.

Top 3 spelers van de week

 

Previous Atlantic Division: Detroit en Buffalo blijven wedstrijden verliezen
Next Düsseldorf, Berlijn trekken series gelijk; Köln, Nürnberg op achterstand