Mannheim vernedert Nürnberg, München wint nipt van Berlijn


Face-Off IJshockey DEL

De laatste twee wedstrijden van de eerste ronde in de kwartfinale play-offs in de DEL werden woensdagavond gespeeld. Adler Mannheim had in eigen huis onder het oog van 11.801 toeschouwers geen enkele moeite met de Thomas Sabo Ice Tigers uit Nürnberg. De nummer twee van de reguliere competitie, Red Bull München, had thuis voor 4.130 toeschouwers wat meer moeite met Eisbären uit Berlijn. München won uiteindelijk na extra tijd. Cor Machielsen keek naar de Bullen tegen de Beren en vertelt het verhaal over deze twee play-off wedstrijden.

Adler Mannheim – Thomas Sabo Ice Tigers 7-2

Patrick Reimer bracht de Ice Tigers op 1-1 nadat Andrew Desjardins voor Mannheim de score had geopend. In de tweede periode minuten stelde de kampioen uit Mannheim orde op zaken. Binnen twee minuten was het drie keer raak. Twee keer scoorde Markus Eisenschimd en Desjardins maakte zijn tweede van de avond. Leo Pföderl bracht in de 38e minuut de spanning een beetje terug door de 4-2 te scoren. Nog geen zeven minuten later was het Luke Adam die de vijfde goal scoorde. De Fin Tommi Huhtala maakte het half dozijn vol, voordat Desjardins zijn hattrick compleet maakte met de 7-2. Nürnberg schoot slechts negentien keer op de goal van Dennis Endras, terwijl Niklas Treutle er 42 op zich af zag komen. Nürnberg zal vrijdagavond uit een ander vaatje moeten tappen om het Mannheim wat lastiger te maken.

EHC Red Bull München – Eisbären Berlin 3-2 OT

De eerste veertig minuten waren redelijk saai te noemen. München kreeg wat meer mogelijkheden, maar alle 27 schoten werden gestopt door Kevin Poulin. Berlijn schoot maar vijftien keer op de goal van Danny aus den Birken. In de laatste periode brandde de wedstrijd dan eindelijk los. Tussen de 44e en 47e minuut werd er gescoord door Sean Backman en Brendan Ranford van Berlijn en Frank Mauer van München. Vijf minuten voor tijd was het Justin Shugg die de gelijkmaker binnen schoot. De overtime leverde Nürnberg na vijf minuten een powerplay op. Aus den Birken wist echter alle vier de schoten te stoppen. München kreeg in de zeventigste minuut ook een powerplay. Na vier seconden was het al raak en vond Shugg het gaatje bij goalie Poulin. Daarmee greep München een 1-0 voorsprong in de play-off serie.

Vrijdagavond 15 maart wordt wedstrijd twee in de kwartfinales gespeeld.

Previous Raymond van der Schuit vertrekt naar AHOUD Devils Nijmegen
Next Crosby en Penguins slaan slag tegen concurrenten in week vol hoogtepunten