Augsburg en Ingolstadt delen eerste klap uit in play-offs


Face-Off IJshockey DEL

De eerste twee wedstrijden van de kwartfinales play-offs zijn gespeeld en werden door Augsburg en Ingolstadt ruim gewonnen van Düsseldorf en Köln. Cor Machielsen keek mee naar Köln tegen Ingolstadt en was onder de indruk van het druk zetten op de neutrale zone van de Haie door ERC Ingolstadt en praat jullie weer helemaal bij.

Kölner Haie – ERC Ingolstadt 2-6

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor de Haie in een, met 9.645 toeschouwers, niet volgepakt Lanxess Arena. Maar gaandeweg de eerste periode werd het spel in het voordeel van de ERC omgedraaid. Dat resulteerde in twee goals voordat de eerste twintig minuten er op zaten.

Brandon Mashinter vanuit een powerplay situatie en David Elsner op de counter scoorden. Na de eerste break ging ERC verder met druk zetten en dat resulteerde in een 0-3 tussenstand. Daar kreeg men wel de hulp van Gustaf Wesslau bij. Die had de puck in de vanghandschoen maar liet hem los en Joachim Ramoser kon hem zo in het lege doel schuiven.

Daarna, hoe raar ook, werd het spel van de Haie stukken beter, wat resulteerde in een comeback door twee goals binnen één minuut van Jason Akeson. In de laatste minuut van de tweede periode was het Simon Despres van de Haie die een domme dubbele penalty van 2+2 pakte in verband met high sticking. Dat kwam de Haie duur te staan aan het begin van de laatste periode. Thomas Greilinger sloeg toe in de laatste zes seconden van de powerplay en zorgde voor 2-4. Vier minuten later was het weer een counter met dit keer Ryan Garbutt die de 2-5 op het bord zette. Het slotakkoord was voor Jerry D’Amigo die via een mooie shorthanded de eindstand bepaalde op 2-6.

Augsburger Panther – Düsseldorfer EG 7-1

Maar liefst 148 penaltyminuten werden er uitgedeeld door het arbitrale kwartet. Dit allemaal voor het oog van 6.139 toeschouwers. Na de eerste twintig minuten was er nog niet veel aan de hand. Een goal van Matt White voor Augsburg. In de tweede periode werd het verschil uitgebouwd naar een 3-0 voorsprong door een powerplay goal van Patrick McNeill en een goal van Daniel Schmolz. Matt White scoorde zijn tweede van de dag in de 44e minuut en vijf minuten later was het Simon Sezemsky met de 5-0. Daarna begon de frustratie toe te slaan bij Düsseldorf. Na de 6-0 in de 52e minuut van Scott Valentine werden er vijf mensen naar de strafbank gestuurd. In die powerplay scoorde Alexander Barta de eretreffer voor Düsseldorf. Het laatste woord was wederom voor Augsburg door de tweede van de avond via Simon Sezemsky.

Vanavond (13-03) wederom twee wedstrijden van de kwartfinale Adler Mannheim tegen de Tomas Sabo Ice Tigers. En Red Bull München tegen de Eisbären Berlijn. Vrijdag (15-03) staan alle tweede wedstrijden uit de play-offs op het programma.

 

 

 

Previous The Last Hockey Game … in Nairobi
Next Jay Lesteluhu, Nederlands talent ‘gestrand’ in Ängelholm