Nijmegen deelt tik uit aan Geleen met zege op Glanerbrook


Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Jan Hofstede

Microz Eaters Geleen en AHOUD Devils Nijmegen troffen elkaar gisteren in het eerste duel van hun serie op Glanerbrook. De Limburgers stonden na afloop -opnieuw- met legen handen, want AHOUD ging er met de zege vandoor en pakte een 1-0 voorsprong in de serie.

HOOPVOL

Het begin van het duel was hoopvol voor de thuisploeg, want het zette Nijmegen direct vast in het eigen vak en vuurde meermaals op het doel van Deniz Mollen. Zoals vaker bleek de goalie betrouwbaar. Toch moest hij na iets meer dan twee minuten de gang naar het net maken; Matt Beer drukte af, Lukasz Bartak kreeg de stick erachter en liet Mollen kansloos. De druk hield aan op het doel van Nijmegen, maar het bleef overeind. In de negende minuut was Devils dichtbij de gelijkmaker, toen Delil het rubber onder zich door zag glijden maar net op tijd op pakte. Langzaam aan kregen de bezoekers grip op het spel van de Limburgers en dat werd na een kwartier spelen beloond. Na negen tellen op de power play maakte Branden Eden de gelijkmaker. De Gelderse formatie mocht het in de slotfase opnieuw met een man meer proberen, maar de goal viel aan de andere kant; Tom Marx vond Lars van Sloun en die rondde op de break-away keurig af voor de tweede voorsprong.

Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Jan Hofstede

KANTELEN

Het middenstuk was aanvankelijk in evenwicht in een duel dat niet goed was, maar wel spannend. Er gebeurde genoeg voor beide doelen; goals vielen er nog niet, daar moest het publiek tot de 30e minuut op wachten. Met een man meer op het ijs bediende Bartak topschutter Nick Verschuren en die aarzelde niet; 3-1. Iedereen verwachtte dat Geleen door zou drukken, maar dat gebeurde niet. Puckverlies zorgde dat Jeffrey Melissant de marge op één kon brengen en captain Levi Houkes bracht in de laatste minuut de ploegen weer naast elkaar; hij werkte een rebound binnen na een schot van Rick Wijnen.

Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen
Foto: Jan Hofstede

De Limburgers leken geknakt, want in de slotperiode lukte er niet veel meer. Nijmegen bleef gemakkelijk overeind en nam de regie over. Acht minuten voor tijd moest Rowan Delil capituleren op een -op het oog- houdbaar schot van Justin Evers. Een écht slotoffensief kwam niet van de grond; vijf minuten voor tijd moest Glenn Bakx de strafbank op en daar was coach Andy Tenbult het niet mee eens. Na de twee minuten voor commentaar op de leidingmocht de oefenmeester zelfs inrukken met een game na aanhoudend commentaar. Met vijf tegen drie ontnam de coach zijn ploeg daarmee de mogelijkheid om serieus op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Nijmegen profiteerde van het voordeel door RJ Reed, die op aangeven van Melissant voor de 3-5 eindstand tekende.

tekst gaat verder onder de foto

Microz Eaters Geleen AHOUD Devils Nijmegen

Daarmee pakte AHOUD Devils Nijmegen direct het voordeel af van Geleen. Na afloop lachende gezichten in het Gelderse kamp en bedrukte gezichten aan de andere zijde. Zondag gaat de serie in het Triavium verder en moet Geleen alles uit de kast trekken om niet het seizoen als een nachtkaars uit te zien gaan.

Reacties na de wedstrijd

Previous Heerenveen rolt Zoetermeer op in Thialf; hattrick Ronald Wurm
Next HYC Herentals moet af zien te rekenen met reuzendoder Chiefs Leuven