Een epische zondag in de BeNe League vol belangen!


Vandaag staan er vijf duels op het programma in de BeNe League die allemaal doorspekt van de belangen om het beste plekje in de play-offs te bemachtigen. Of in het geval van Zoetermeer en Amsterdam: het laatste ticket te grijpen. Het hoe en wat van alle duels en wat de consequenties zijn op een rijtje.

8 Zoetermeer Panters 21 6 11 1 3 23 -19
9 Amsterdam Tigers 21 7 14 0 0 21 -52

AMSTERDAM TIGERS – ANTWERP PHANTOMS

Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

Alles of niks voor Tigers vandaag. Tegenstander Antwerp Phantoms is klaar en speelt nergens meer voor, Amsterdam heeft alles nog te winnen in de strijd om plek acht van de ranking. Zoetermeer heeft een voorsprong van twee punten op de mannen in het zwart én het onderling resultaat is in het voordeel van Panters. Er wordt hier niet gekeken naar de onderlinge duels (beiden winst, doelsaldo gelijk), maar naar het doelsaldo op de stand. En dat is 33 goals in het voordeel van Panters.

Amsterdam moet in reguliere speeltijd winnen om kans te houden op het laatste ticket. Elk ander resultaat schakelt de ploeg van Frank Versteeg uit. Wanneer het na reguliere speeltijd wint, moet Zoetermeer in reguliere speeltijd verliezen van Geleen. Haalt Zoetermeer overtime uit het vuur op Glanerbrook? Ook dan valt het doek voor Tigers.

Het eerste duel eindigde in een 6-7 zege voor Amsterdam. Puck drop om 18:00 uur

MICROZ EATERS GELEEN – ZOETERMEER PANTERS

Microz Eaters Geleen Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Op Glanerbrook staan plaats drie en het laatste play-off ticket op het spel. Microz Eaters Geleen ontvangt Zoetermeer Panters. De Limburgers mochten deze week nog hoop koesteren op plek twee en een serie tegen Leuven. Vandaag is plek drie het hoogst haalbare. Voor Zoetermeer is het anders; dat moet vurig op jacht naar (minimaal) een punt om de play-offs veilig te stellen.

Eerst Geleen: Dat heeft een voorsprong van twee punten op Luik Bulldogs, dat vanavond Trappers ontvangt. Laten we er zachtjes vanuit gaan dat Bulldogs die klus klaart. Geleen zal minimaal een punt moeten pakken tegen Zoetermeer om plek drie vast te grijpen, het onderling duel is ruimschoots in het voordeel van Geleen. Bij een nederlaag van de Limburgers pakt Panters niet alleen het achtste en laatste play-off ticket, maar veroordeelt het Geleen ook nog eens tot plaats vier op de ranking.

De heenwedstrijd werd in overtime met 3-4 gewonnen door Geleen. Puck drop om 19:00 uur

3 Microz Eaters Geleen 21 15 3 1 2 49 +64
4 Luik Bulldogs 21 14 4 2 1 47 +63

LUIK BULLDOGS – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM

Bulldogs Luik Nick Rivait
Foto: Kurt Tops

Luik weet wat het moet (en gaat?) doen tegen Tilburg. Het moet winnen om kans te houden op plek drie en is daarbij volledig afhankelijk van Geleen. Het is heel simpel: Eaters mag niet winnen in reguliere speeltijd, bij elk ander resultaat wordt Luik vierde. Bij een nederlaag van Geleen na 60 minuten, wipt Luik naar plaats drie en de Limburgers naar plaats vier.

Duel één eindigde in 3-16 voor Luik. Puck drop om 18:45 uur

5 AHOUD Devils Nijmegen 21 13 7 1 0 41 +58
6 CAIROX Hijs Hokij 20 12 6 0 2 38 +52

MECHELEN GOLDEN SHARKS – CAIROX HIJS HOKIJ

Mechelen is klaar en speelt nergens meer voor; Den Haag kan op gelijke hoogte komen met AHOUD Devils Nijmegen, als het vanavond wint in Mechelen. Gezien de 21-0 pandoering in De Uithof is je geld op Den Haag zetten in de TOTO geen raar iets.

CAIROX HIJS Hokij Mechelen Golden Sharks
Foto: Robert Bos

Wat de uitkomst ook is van het duel in Mechelen; dinsdag valt de beslissing om plaats vijf. Het allerlaatste duel van het reguliere seizoen is op De Uithof tussen Den Haag en Nijmegen. Thuisvoordeel levert plek vijf niet op, maar dan is wel duidelijk wie Geleen en wie Luik tegen gaat komen. Eerst het duel tegen Mechelen dus voor de mannen van Chris Eimers.

Puck drop om 19:45 uur

1 UNIS Flyers Heerenveen 21 16 2 2 1 53 +99
2 ERA Renomar HYC 21 15 2 3 1 52 +90

ERA RENOMAR HYC – UNIS FLYERS HEERENVEEN

La grande finale van deze speelronde wordt gespeeld op het Netenpark. Nummer twee Herentals ontvangt koploper Heerenveen. Het gat? Welgeteld één punt. Afgelopen woensdag troffen beide ploegen elkaar in Thialf en dat duel eindigde na overtime in een 4-3 zege voor Heerenveen.

ERA Renomar HYC Herentals
Foto: Kurt Tops

Wie sluit het seizoen af als koploper? Herentals heeft daar maar één optie voor; het zal in reguliere speeltijd langs Heerenveen moeten flitsen om de koppositie veilig te stellen. Bij elk ander resultaat (overtime of shootouts) mag Flyers het nummer één ticket opeisen. Een heerlijke klapper dus om deze zondag mee af te sluiten.

Puck drop om 20:00 uur

Previous Heerenveen koploper, Luik voert druk op, Mechelen naar Final Four
Next Krefeld pakt de laatste strohalm niet, München nadert Mannheim