Krefeld pakt de laatste strohalm niet, München nadert Mannheim


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 49, met nog drie speelronden te gaan heeft Krefeld de laatste strohalm niet kunnen pakken door een grote nederlaag tegen Bremerhaven en de concurrenten Nürnberg en Berlijn wonnen wel. De topper tussen Mannheim en München leverde een overwinning op voor de mannen uit Beieren, die de achterstand op Mannheim verkleinde met nog drie wedstrijden te gaan. Mannheim speelt nog uit in Nürnberg en Augsburg en thuis tegen Köln. München speelt thuis tegen Ingolstadt en Bremerhaven en uit naar Schwenningen. Het schema oogt wat makkelijker voor München dan voor Mannheim. We gaan het zien en volgende week zondag weten we hoe of wat. Cor Machielsen praat jullie eerst nog bij over speelronde 49.

Schwenninger Wild Wings – Grizzlys Wolfsburg 0-3

Met dit verlies tegen Wolfsburg zijn de Wild Wings definitief laatste geworden. Goalie van Wolfsburg David Leggio pakte nog even een shutout mee door alle 24 schoten van de Wild Wings te stoppen. Jeremy Dehner, Alexander Weiss en Gerrit Fauser zorgden ervoor dat de punten mee gingen naar Wolfsburg.

Adler Mannheim – Red Bull München 1-2

De mannen uit München kwamen al snel op 0-1 door een short handed goal van Patrick Hager in de tweede minuut. De gelijkmaker viel in de 29e minuut via Moritz Seider, maar daar kon men in Mannheim maar twee minuten van genieten. Yasin Ehliz schoot de Bulls weer op voorsprong met naar wat later bleek de game winning goal te zijn.

ERC Ingolstadt – Eisbären Berlin 2-3

Na zes minuten was de stand al 1-1, daarna duurde het tot de laatste minuut van de tweede periode dat Jamie MacQueen de mannen uit Berlijn op voorsprong schoot. In de vijftigste minuut was het Brandon Mashinter met de 2-2, maar Marcel Noebels zorgde ervoor dat Berlijn de drie punten in de strijd om de play-offs mee nam.

Pinguins Bremerhaven – Krefeld Pinguine 5-2

Er is nog een heel klein beetje hoop voor Krefeld maar dan moet er echt een wonder gebeuren wil Krefeld nog de play-offs gaan halen. Tegen de Pinguins heeft Krefeld niet echt een kans gehad. De Pinguine kregen maar zeventien schoten op de goal van Tomas Pöpperle, terwijl Chad Nehring voor een hattrick tekende ten gunste van de Pinguins.

Augsburger Panther – Kölner Haie 2-1

Door de winst van Augsburg tegen Köln en het verlies van Düsseldorf staan er nu -met nog drie wedstrijden te gaan-  drie teams met 82 punten op plek drie, vier en vijf en dinsdag staat Düsseldorf tegen Köln op het programma. De play-offs halen ze alle drie, alleen wie beginnen er met het thuisvoordeel en wie niet zal de komende week beslist worden. De Panther scoorden in de laatste minuut van de eerste periode via Matt White. Mick Köhler maakte gelijk maar vijf minuten later scoorde wederom White met zijn tweede van de avond en het bleek de game winning goal te zijn.

Straubing Tigers – Iserlohn Roosters 4-5

Door het verlies tegen de Roosters zullen de Tigers eerst pre play-offs gaan spelen. Het gat met nummer zes is zes punten. Na veertig minuten stond het al 1-4, maar door goals van Jeremy Williams, Marco Pfleger en Mike Connolly was het na 52 minuten alsnog 4-4 maar Dylan Yeo dompelde de 4.280 toeschouwers in rouw.

THOMAS SABO Ice Tigers – Düsseldorfer EG 3-2

Na een 0-2 voorsprong door goals van Ryan McKiernan en Branden Pimm begon Nürnberg aan een inhaalrace in de laatste periode. Shawn Lalonde, Patrick Reimer en Maximilian Kislinger zorgden ervoor dat Nürnberg haast zeker is om de pre play-offs in te gaan met zes punten voorsprong op nummer elf Krefeld.

Previous Een epische zondag in de BeNe League vol belangen!
Next Edmonton wint zonder McDavid, Flames lopen uit op Sharks