Sharks en Flames gaan strijden om Pacific divisie kampioenschap


Face-Off IJshockey NHL

De Sharks en Flames blijven gelijk opgaan om de strijd wie van de twee het divisie kampioenschap gaan pakken. Derde zullen worden de Knights en dan is het aan de rest om die wildcard te kunnen pakken, maar gezien het geweld van de Central op dit moment zullen die wel met de wildcards in de Western Conference aan de haal gaan. Cor Machielsen brengt jullie up to date.

Trades bepalen het nieuws in Edmonton, het hockey op dit moment niet


De trade deadline nadert en om cap space te maken in de terugkomst van Andrej Sekera werd Cam Talbot getrade naar de Philadelphia Flyers voor Anthony Stolarz. En Ryan Spooner mocht ook vertrekken terwijl die bij de Bakersfield Condors in de AHL speelde en voor hem haalde de Oilers oud speler Sam Gagner terug bij de Vancouver Canucks.
De Canucks haalde bij de New York Rangers goalie Marec Mazanek op voor een 7th round pick in 2020.

Power Ranking Pacific Divisie

photo: Kavin Mistry NHL

1 (1). San Jose Sharks (77 punten, 35-17-7, L10: 7-3-0, W1)

@ Canucks 7-2; vorige week kwam Joe Thornton op gelijke hoogte met Gordie Howe, deze week ging hij hem voorbij. Inmiddels staat hij op de negende plaats in de all time assist list met 1.050 assists. Twee goals voor Evander Kane.
vs Capitals 1-5; een flinke nederlaag werd er opgelopen tegen de Stanley Cup winnaar van vorig seizoen Washington Capitals. Kevin Lablanc scoorde de 1-0. Wederom een mijlpaal voor Thornton, 1.458 punten inmiddels op de veertiende plek.
vs Canucks 3-2; na negen wedstrijden gemist te hebben stond Erik Karlsson weer op het ijs en gaf meteen een assist. Timo Meier, Logan Couture en Joe Pavelski scoorde de goals.

2 (7). Arizona (57 punten, 26-27-5, L10: 4-5-1, W1)

@ Golden Knights 5-2; Darcy Kuemper maakte in deze wedstrijd 41 saves. Pas in de tweede periode begon het scoren. Nick Cousins en Richard Panik scoorde beide en goal en gaven een assist.
vs Blues 0-4; de Coyotes hadden tegen het team in vorm uit St. Louis niets in te brengen. Een shutout tegen omdat Jordan Binnington alle 21 schoten wist te stoppen.
vs Maple Leafs 2-0; wederom was het Darcy Kuemper die een uitstekende wedstrijd speelde. Hij hoefde maar 22 saves te maken om een shutout te pakken. Alex Galchenyuk en Josh Archibald scoorde voor Arizona.

3 (6). Calgary Flames (77 punten, 35-16-7, L10: 5-3-2, W1)

@ Tampa Bay 3-6; tegen een ontketende Nikita Kucherov (1G3A) hadden de Flames niets in te brengen. Sean Monahan scoorde twee keer en Elias Lindholm gaf drie assists.
@ Panthers 2-3 SO; tegen de Panthers ging het een stuk beter al werd er maar een puntje behaald. 43 schoten werden er afgevuurd op James Reimer terwijl tegen Tampa het er maar 22 waren. Alleen speelde Reimer een hele goede wedstrijd en konden alleen Mark Jankowski en Elias Lindholm de goalie passeren. In de shootouts lukte het niet om Reimer te passeren terwijl David Rittich wel twee keer werd gepasseerd zodat het extra punt in Florida bleef.
@Penguins 5-4; de Flames gaven de Penguins weer hoop na een 5-2 voorsprong nadat de eerste twee periodes waren afgesloten. Derek Ryan had drie assists en Mike Smith maakte 34 saves.

4 (8). Anaheim Ducks (53 punten, 22-27-9, L10: 2-8-0, L1)

vs Canucks 1-0; na het ontslag van Randy Carlyle en het aanstellen van zichzelf als coach liet Bob Murray de wenkbrauwen fronsen. Maar in zijn eerste wedstrijd als coach was het Kevin Boyle die de aandacht opeiste. In zijn NHL debuut scoorde hij een shutout door alle  35 schoten te stoppen van de Canucks. Jakob Silfverberg scoorde de enige goal.

vs Bruins 0-3; na de opleving tegen de Canucks was het tegen de Bruins weer wat men de laatste weken liet zien. Een shutout tegen en drie goals betekende wederom 0 punten. Daniel Sprong had maar negen minuten ijstijd.

5 (3). Vancouver Canucks (59 punten, 26-27-7, L10: 3-6-1, L1)

vs Sharks 2-7; een enorme oorwassing kregen de Canucks te verwerken toen de Sharks op bezoek kwamen. Bo Horvat en Derrick Pouliot scoorde voor de Canucks.

@ Ducks 0-1; alle 35 schoten van de Canucks werden gepakt door Kevin Boyle de debutant in de NHL.

@ Kings 4-3 SO; tegen de Kings eindelijk weer eens twee punten, via de shootouts. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd de 3-3 gemaakt door Adam Gaudette. De overige twee werden gescoord door Elias Pettersson en Brock Boeser. De twee laatstgenoemde scoorde ook in de shootouts.

@ Sharks 2-3; in de rematch tegen de Sharks na de 7-2 werd het nu maar 3-2 en werd de winnende goal gescoord in de 54e minuut. Na de 1-1 van Antoine Roussel was het Brock Boeser (zijn 100ste punt) met de 2-2 voordat Pavelski het vonnis velde.

6 (4). Vegas Golden Knights (68 punten, 32-24-4, L10: 3-7-0, W1)

vs Coyotes 2-5; ondanks haast het dubbele aantal schoten werd er ruim verloren van Arizona. Brandon Pirri en Nate Schmidt zorgde na veertig minuten voor een 2-2 tussenstand maar in de derde periode was het over en uit voor de Knights doordat de Coyotes er nog drie scoorde.

vs Maple Leafs 3-6; nadat William Karlsson de 3-3 maakte voor de Knights, werd er twee keer gescoord door de Leafs in de vijftigste minuut waarbij Marc-Andre Fleury een niet al te beste indruk maakte.

vs Predators 5-1; maar liefst vijftig keer schoten de Knights op de goal van Juuse Saros. Tien procent ging erin. Max Pacioretty scoorde twee keer en Malcolm Subban maakte 29 reddingen.

7 (2). Los Angeles Kings (52 punten, 23-29-6, L10: 4-4-2, L4)

@ Capitals 4-6; er werden vier goals gescoord tegen de regerende Stanley Cup winnaar, twee goals van Austin Wagner en Tyler Toffoli tezamen met Oscar Fantenberg scoorde ieder een keer.Maar die vier goals waren niet voldoende voor een punt of meer.

vs Canucks 3-4 SO; drie goals leverde maar een puntje op. Tot aan de 59e minuut leek het erop dat de Kings twee punten zouden pakken nadat een 3-2 voorsprong werd gepakt door goals van Austin Wagner, Michael Amadio en Alec Martinez. Dat bleek dus niet voldoende te zijn. Alleen Ilja Kovalchuk wist een shootout te scoren tegenover de twee van Canucks.

vs Bruins 2-4; Alex Lafallo en een powerplay goal van Ilya Kovalchuk betekende een 2-2 en de wedstrijd leek naar overtime te gaan maar in de 58e minuut dacht Charlie McAvoy daar anders over. Inmiddels de vierde nederlaag op rij.

8 (5). Edmonton Oilers (53 punten, 24-29-5, L10: 1-7-2, L4)

@ Penguins 1-3; ondanks een groot overwicht, hield Matt Murray een hoop tegen, een foutje van Connor McDavid betekende de 1-1 zodat de Penguins konden scoren short handed. Alleen Leon Draisatl wist te scoren voor de Oilers.

@ Hurricanes 1-3; dit keer lieten de voorwaartsen van de Oilers 41 schoten los op de goal van Curtis McElhinney, hij werd maar een keer gepasseerd en wel wederom door Leon Draisatl.

@ Islanders 2-5; Tot aan de vijftigste minuut was het een one goal game Ryan Nugent-Hopkins en wederom Leon Draisatl maakte het spannend, maar in de 57e minuiut waren het de Islanders die het vonnis velde. De vierde nederlaag op rij.

Three stars of the week

1. Elias Lindholm, Flames

drie wedstrijden een goal en vier assists. De enige met vijf punten deze speelweek.

2. Austin Wagner, Kings

een Rookie seizoen belonen met drie goals in even zoveel wedstrijden

3. Kevin Boyle, Ducks

NHL debuut en gelijk een shutout, en over twee wedstrijden .968 save percentage en goals tegen gemiddeld 1.01, niet slecht voor een debuut.

 

Previous Krefeld pak strohalm, 63 goals in acht wedstrijden
Next Oberliga Nord titel binnen handbereik na winst in Hamburg.