Oberliga Nord titel binnen handbereik na winst in Hamburg.

Na de gewonnen wedstrijd tegen runner-up Hannover Scorpions afgelopen vrijdag, stond zondag een makkelijkere tegenstander te wachten. Echter bracht die tegenstander eerder dit jaar, Trappers de eerste volledige thuisnederlaag. Vandaag nam Tilburg Trappers revanche, en gaf een flink pak slaag. Tilburg Trappers won met 3-8 van Crocodiles HamburgGraeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Onverdiende achterstand

Hoewel Tilburg Trappers vanaf het begin het initiatief nam, had Crocodiles de betere kansen. Daardoor lukte het de thuisploeg om op 1-0 voorsprong te komen na 14 minuten spelen. Daniel Lupzig schoot hard van dichtbij en zorgde ervoor dat Ruud Leeuwesteijn de achterstand niet kon voorkomen. Mitch Bruijsten gaf een dikke minuut later het antwoord. Bruijsten zorgde ervoor dat de stand weer in evenwicht kwam. Dit deed hij nadat Nardo Nagtzaam en Jordy Van Oorschot de voorzet hadden gegeven. Trappers was op zoek naar de tweede treffer en vond deze bijna via Mitch Bruijsten. Hij bracht zichzelf in scoringspositie, maar wist zichzelf niet te belonen. Tegen de verhoudingen in stond 1-1 op het scorebord, en met die stand gingen beide teams voor de eerste keer pauzeren.

Vermakelijk middenstuk

De tweede periode was een periode met mooie goals. Het begon al in de tweede minuut van de periode met een zeer mooie goal van Brian Bölke. Daardoor kwam trappers wederom op een achterstand. Deze goal was het startsein van enorm veel Tilburgse aanvallen. Trappers bleef druk zetten. Dat resulteerde dan ook in wederom de tweede gelijkmaker van de wedstrijd. Teamcaptain Ivy Van Den Heuvel kreeg vrijwel direct uit de face-off de puck via Brock Montgomery en Mickey Bastings en schoot raak. Mitch Bruijsten scoorde nog geen twee minuten later, zijn tweede doelpunt van de avond. De 2-3 werd voorbereid door Van Oorschot en Nagtzaam die de complete defensie aan gort tikte. Deze heren waren ook al bij het eerste doelpunt van Mitch Bruijsten betrokken. Nog geen minuut later zorgde Leeuwesteijn met een goede save ervoor dat Trappers de voorsprong bleef behouden.

Too Many Men

Rond de 33e minuut werden er aan beide kanten straffen uitgedeeld. Twee van die straffen waren ’too many men’ straffen. Uiteindelijk stonden de Tilburgers met vijf tegen drie te spelen en wist daarvan te profiteren. Van Den Heuvel had de puck via Bastings gekregen die daarna rustige afwachtte op een opening. Montgomery stond vrij en knalde de puck na een pass van de teamcaptain genadeloos binnen. De 2-4 die in een dubbele powerplay werd gemaakt was tevens de laatste belangrijke situatie van de tweede periode. Op het einde van de tweede periode kreeg Van Den Heuvel het aan de stok met een fan op de tribune. Christopher Schubert schoot de teamcaptain te hulp en verzocht de fan normaal te doen. De Duitse commentatoren maakten de grap dat ze dit niet hoorden te doen, alleen als er tegen Scorpions wordt gespeeld.

Trappers Black Dragons Face-OFf

One timer

De thuisploeg maakte net als in de eerste en in de tweede periode de eerste goal van de periode. Na bijna zes minuten spelen in de laatste periode schoot Lennart Palausch de 3-4 aansluitingstreffer achter Leeuwensteijn. Vervolgens werd de voorsprong veilig gesteld door Giovanni Vogelaar. Vogelaar kreeg de puck via Mitch Bruijsten en Nagtzaam, die vervolgens een kanonskogel afvuurde op de goalie. Na de ‘one-timer’ van Vogelaar was het over en uit met Hamburg.

Brock Montgomery

Vijftien seconde na de goal van Vogelaar, was het Van Den Heuvel die dankzij Boet Van Gestel en Montgomery de 3- 6 maakte. Na twee assists van Montgomery, beloonde Montgomery zichzelf maar ook zijn team op zijn tweede goal. De jarige Kilian Van Gorp en Bastings hadden een aandeel in de 3-7. Max Hermens haalde ook de trekker over en zorgde voor een 3-8 eindstand. Ook bij deze goal was Montgomery en Bastings betrokken. Montgomery maakte vandaag twee doelpunten en drie assists. Mickey Bastings was ook zeer belangrijk. Bastings was namelijk bij vier van de acht goals betrokken. Met een mooie uitzege bij Crocodiles Hamburg is er op sportieve wijze revanche genomen op de pijnlijke nederlaag die op 13 januari 2019 op Stappegoor plaatsvond.

OBERLIGA NORD MEISTER

Na een mooie en sportieve wedstrijd waarbij maar vier straffen zijn uitgedeeld, waarvan twee, too many men straffen werd de wedstrijd verdiend gewonnen door de Tilburgers. De gewonnen wedstrijd in Hamburg is een grote stap richting  het ‘Oberliga Nord Meisterschaft‘. Het enige wat de Brabanders moeten doen, is woensdag winnen van de hekkensluiter, Preussen Berlin.