Krefeld pak strohalm, 63 goals in acht wedstrijden


Face-Off IJshockey DEL

Nog zes speelronden te gaan, de plekken één en twee staan vast met Mannheim en München, drie tot zes zullen bestaan uit Düsseldorf, Köln, Augsburg en Ingolstadt. Die zullen gaan strijden om wie het thuisvoordeel heeft in de play-offs. Zeven en acht worden bezet door Straubing en Bremerhaven, en Krefeld staat vijf punten achter op Berlijn en zes op Nürnberg. Gaat het Krefeld nog lukken om pre play-offs te halen? Cor Machielsen keek mee naar de 46e speelronde en zag Krefeld ruim winnen en Nürnberg flink klop krijgen van München. Zoals het zo mooi clichématig klinkt, alles is nog mogelijk.

THOMAS SABO Ice Tigers – Iserlohn Roosters 5-2

Afgelopen woensdag was de inhaalwedstrijd tussen Nürnberg en Iserlohn. In een zeer gelijkopgaande wedstrijd met schotverhouding 39 om 40 lag de winst die de Tigers behaalde in de special teams. Een powerplay goal van Jason Bast en een short handed goal van Marcus Weber maakten het verschil. Na veertig minuten was de stand al 3-1. Brandon Segal maakte de 4-1 en Jake Weidner de 4-2 in dezelfde 45e minuut waarna een empty netter van Patrick Reimer de eindstand bepaalde.

Krefeld Pinguine – Grizzlys Wolfsburg 5-2

Na een snelle 0-2 achterstand door goals van Spencer Machacek en Brent Aubin leek het weer een deceptie te worden voor Krefeld, maar de Zweed Jacob Berglund stond op voor Krefeld. Met vier goals was hij de personificatie van de wederopstanding van de Pinguine. Kirill Kabanov scoorde tussendoor ook nog een goal zodat de eindstand op 5-2 werd bepaald.

Schwenninger Wild Wings – Eisbären Berlin 3-5

Na 44 minuten stond er 3-3 op de klok bij de nummer laatst. Echter wilde Berlijn niet meewerken aan puntverlies, want die hebben de punten nodig om de play-offs te halen. Door goals van Jens Baxmann en Louis-Marc Aubry gingen de punten retour naar Berlijn.

ERC Ingolstadt – Adler Mannheim 1-6

Al na de eerste twintig minuten stond er al 0-2 op het bord. Na veertig 0-5, en door goals van Pat Cannone en Tommi Huhtala werd de eindstand bepaald op 1-6.

Düsseldorfer EG – Pinguins Bremerhaven 5-4 SO

Twee powerplay goals voor zowel Alexander Barta en Braden Pimm zorgden ervoor dat de DEG terugkwam van een 0-3  en 3-4 achterstand. John Henrion scoorde de game winning shootout zodat het extra punt in Düsseldorf bleef.

Augsburger Panther – Iserlohn Roosters 3-2 SO

Met twee snelle powerplay goals van Iserlohn door Kevin Schmidt en Lean Bergmann was de start goed van de Roosters. Daarna was het echter over. Daniel Schmolz en David Stieler maakten gelijk waarna het aankwam op de overtime. Daarin werd niet meer gescoord en kwam het tot shootouts. Adam Payerl maakt de game winning shootout voor Augsburg.

Straubing Tigers – Kölner Haie 7-4

Na de eerste periode stond het al 3-3 en in de tweede kwamen de Haie weer op voorsprong door Sebastian Uvira. Marcel Brandt en Marco Pfleger zetten de Tigers echter weer op voorsprong binnen de veertig minuten. In de laatste periode werd de wedstrijd beslist door wederom goals voor de Tigers door Benedikt Schopper en Sven Ziegler.

EHC Red Bull München – THOMAS SABO Ice Tigers 7-2

Na veertig minuten ijshockey en een schotverhouding van 31 om 18 leverde een tussenstand van 5-1 op. Michael Wolf en John Mitchell maakte de zeven treffers vol en nog een treffer voor Nürnberg voor Maximilian Kislinger bepaalde de eindstand op 7-2.

Previous Leuven stunt tegen Nijmegen, Den Haag en Luik profiteren
Next Sharks en Flames gaan strijden om Pacific divisie kampioenschap