Ex-Trapper Dale Weise voor tweede keer naar Montreal Canadiens


Dale Weise Tilburg Trappers Face-Off IJshockey

Nadat de Canadees dit seizoen al twee keer ‘on-waivers’ was gezet door Philadelphia Flyers, maar niet werd opgepikt door een ander team, veranderd Dale Weise nu toch van team. Vandaag werd er een deal gesloten tussen Flyers en Montreal Canadiens waarbij Weise, en de Zweed Christan Folin, van Pennsylvania naar Canada verhuizen. De Canadezen Byron Froese en David Schlemko verhuizen in de omgekeerde richting.

Voor de ex-Trapper, die tijdens de NHL lock-out in 2012-2013 in 22 wedstrijden 56 punten (26G, 30A) scoorden voor de Tilburgse ploeg, is het zijn tweede verblijf in Montreal. Eerder speelde Weise al tijdens drie seizoenen voor de ploeg uit Montreal. In totaal speelde hij in die periode 180 keer in het shirt van de Canadiens.

Voordat Weise naar Tilburg kwam, speelde hij voor de New York Rangers organisatie. Voor de Rangers speelde hij tien wedstrijden in de NHL. Ook kwam hij in 205 wedstrijden in de AHL (Hartford Wolf Pack en Connecticut Whale) uit. In het seizoen 2011-2013 verhuisde hij naar de Canadese westkust om voor Vancouver Canucks te gaan spelen. Daar speelde hij, met een uitstap naar Nederland, in drie seizoenen 158 wedstrijden in het blauw-groene shirt.

Tijdens het seizoen 2013-2014 ging Weise over naar Montreal voor, naar wat nu blijkt, zijn eerste periode bij de club. Het seizoen 2015-2016 maakte hij af in Chicago waar hij uitkwam voor de Blackhawks. Hij speelde negentien wedstrijden voor die club.

Het volgende seizoen droeg Weise het oranje van Philadelphia Flyers. Voor de ploeg uit Philly speelde de ex-Trapper in drie seizoenen in totaal 154 wedstrijden.

Dit seizoen kwam hij uit in 42 wedstrijden waarin hij vijf goals en zes assists scoorde. Ook speelde hij voor de organisatie nog drie wedstrijden bij Lehigh Valley Phantoms (1 goal, 1 assist). Zijn laatste wedstrijden voor de Flyers speelde hij op 12 januari.

Nu gaat Weise dus aan zijn tweede periode in Montreal beginnen. De verwachting is dat hij eerst in de AHL bij Laval Rocket zal worden gestald.

Games Goals Assists Points
Tilburg Trappers 19 26 30 56
AHL 208 63 57 120
NHL 521 60 71 131
Dale Weise
Dale Weise, terug naar Montreal Canadiens

 

Previous Dallas op weg naar play-offs, Chicago en St. Louis in een flow
Next Tigers zorgt voor sensatie, Luik de sterkste in derby, Panters moet oppassen