Ex-Trapper Dale Weise on waivers gezet door Philadelphia Flyers


Dale Weise Tilburg Trappers Face-Off IJshockey

Dale Weise is gisteren door zijn club Philadelphia Flyers ‘on waivers’ gezet. Waivers is een verzameling van spelers die door clubs op een zogenaamde transferlijst worden geplaatst. Die lijst wordt iedere dag om twaalf uur ’s middags (Eastern Time) gepubliceerd. Die spelers zijn vervolgens gedurende een periode van 24 uur door andere clubs over te nemen, maar dan moeten ze wel het contract willen betalen. Gebeurt dit niet, dan gaat Weise naar Lehigh Valley Phantoms, het AHL filiaal van de club. Voor de ex Trapper was het een teleurstelling dat hij op de waiverlijst geplaatst is, omdat hij dacht dat hij ‘veilig’ was voor een roster spot.

Nederland

Tijdens de lockout van het NHL seizoen 2012-2013 speelde Weise bij Tilburg Trappers. In negentien duels voor de Brabanders kwam hij tot 48 punten (22G, 26A). De bekerfinale tegen Eindhoven Kemphanen maakte hij niet meer mee. Na zijn Brabantse avontuur speelde Weise voor Vancouver Canucks, Montreal Canadiens, Chicago Blackhawks en Philadelphia Flyers. Bij die laatste ploeg speelde hij afgelopen seizoen 48 duels in de NHL, waaronder twee play-off wedstrijden.

Als mogelijk nieuwe club wordt nadrukkelijk Montreal Canadiens genoemd; die ploeg kan nog wel een versterking gebruiken. De winger speelde eerder al 180 duels voor de Habs, waar hij 32 maal doel trof en 37 maal een assist gaf.

Previous NHL preview: Niet te benijden Golden Knights vol in de aanval
Next Start bekercompetitie, pre-season in de NHL, Karlsson en Tilburg Trappers