NHL preview: Niet te benijden Golden Knights vol in de aanval


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Tim Gerth laat zijn licht schijnen op Vegas Golden Knights.

AFGELOPEN SEIZOEN

Vegas begon met de draft, pakte daarin een paar aardige spelers, maar niet veel meer dan dat. Niemand had zien aankomen dat spelers als William Karlsson, James Neal, Reilly Smith, Deryk Engeland en Jonathan Marchessault zoveel indruk zouden maken. Met Marc-André Fleury zat het tussen de palen wel snor, al had Vegas in de eerste tien wedstrijden een handvol goalies nodig vanwege een blessure van Fleury. Uiteindelijk bleken alleen de Washington Capitals in staat om Vegas van de titel af te houden.

Het was voor de hele NHL een jaar om niet te vergeten. Het bewijs dat je vanuit het niets er opeens weer toe kon doen werd geleverd door onder andere de Winnipeg Jets, Colorado Avalanche en New Jersey Devils, maar toch vooral door de Vegas Golden Knights! Letterlijk uit het niets, voor juni 2017 waren er nog amper spelers, haalde Vegas de finale. Maar hoe ga je verder na zo’n spectaculair jaar? Door volle bak te investeren natuurlijk!

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Het belangrijkste voor Vegas was het verlengen van een aantal contracten. Neal en Perron vertrokken, Fleury, Karlsson, Ryan Reaves en Colin Miller tekenden bij. Paul Stastny kwam over van de grote concurrent in de Western Conference, de Winnipeg Jets. Op de valreep volgde ook nog een dikke trade. Max Pacioretty kwam over van de Montreal Canadiens in ruil voor Tomas Tatar en Nick Suzuki en tekende een contract voor vier jaar voor 28 miljoen dollar.

Al met al heeft Vegas vooral doorgeselecteerd en waar nodig dus versterkt. Met de komst van Pacioretty is het verlies van Neal en Perron wel enigszins rechtgetrokken. Daarmee is het team niet veel zwakker of sterker dan de groep die vorig jaar onverwacht de finale haalde. Was het toeval, geluk of klasse? We gaan het dit jaar zien.

VOORUITBLIK

Wat kunnen we dit seizoen verwachten van de Knights? Niet kwalificeren voor de play-offs lijkt funest voor het nieuwe team. Hoewel dat vorig jaar ondenkbaar was, kun je eigenlijk niet meer terug en zeker niet na één jaar. Nogmaals, veel slechter dan vorig seizoen is de selectie niet, dus er kan zomaar weer iets moois in zitten.

KEEP AN EYE ONE

Karlsson, net als Vegas kan hij onmogelijk zijn sterke seizoen van vorig jaar evenaren. Daarbij wordt het heel erg interessant om te zien hoe de situatie rond Pacioretty zich ontwikkeld. De vermaarde captain van Montreal kon nog wel eens heel goed gaan scoren bij Vegas, iets wat hij in Canada ook gewoon deed, maar toch werd hij lang niet altijd gewaardeerd. Een andere grote kracht van vorig seizoen, Fleury, zal moeten bewijzen dat het niet een one-off was. Fleury had zijn beste seizoen ooit, kijkend naar de cijfers, en net als bij Karlsson is het heel erg de vraag of hij dat nog een keer kan laten zien.

VOORSPELLING

Fleury en Karlsson zullen het dit jaar minder goed doen. Toch blijft de filosofie intact. De kracht van Vegas was de maar aanhoudende aanvalsstorm. Vier lijnen met spelers die kunnen scoren, waar zie je dat terug in de NHL? Play-offs? Sowieso! Finale? Meh… Waarschijnlijk zullen ze niet verder komen dan de tweede ronde.

Previous Düsseldorf, Straubing en Krefeld blijven winnen.
Next Ex-Trapper Dale Weise on waivers gezet door Philadelphia Flyers