Düsseldorf, Straubing en Krefeld blijven winnen.

Face-Off IJshockey DEL

Onze Cor Machielsen was weer terug uit Canada en kon gelijk aan de bak met speelronde zes en zag Düsseldorf, Straubing en Krefeld wederom winnen.

Krefeld Pinguine – Grizzlys Wolfsburg 4-3

Na veertien minuten moeten de 3.375 Krefelder supporters hebben gedacht ‘wat is hier aan de hand?’ Toen stond het 0-3 voor de mannen uit Wolfsburg door goals van Spencer Machacek, Sebastian Furchner en Armin Wurm. Twee minuten na de 0-3 bracht Daniel Pietta de hoop een beetje terug door de 1-3. Binnen een minuut na aanvang van de tweede periode was er al de aansluitingstreffer door Phillip Bruggisser op een powerplay. De tweede goal van Pietta betekende de gelijkmaker en zelfs voor het einde van de tweede periode kwamen de Krefelders op 4-3 door een powerplay goal van James Bettauer. Dat bleek na zestig minuten de game winning goal te zijn en voor de Grizzlys was het spreekwoord ‘hardlopers zijn doodlopers’ duidelijk van toepassing.

Düsseldorfer EG – THOMAS SABO Ice Tigers 4-3 OT

Een wervelende wedstrijd met twee teams die ook qua schoten op goal (34-35) aan elkaar gewaagd waren. Binnen een minuut stond er al een 1-1 op het scorebord door goals van Philip Gogulla voor DEG en Brandon Buck voor de Tigers. Rond de twaalfde minuut gebeurde weer hetzelfde. Eerst weer een goal voor de DEG door Leon Niederberger, onmiddellijk gevolgd door een goal van de Tigers via Eric Stephan. In de tweede periode zat er een aantal minuten meer verschil tussen. John Henrion zette DEG op voorsprong in de drieëndertigste minuut waarna Chris Brown vijf minuten later voor de Tigers weer terug sloeg. Het slotakkoord was echter voor de mannen uit Düsseldorf. Een minuut in de overtime was het Ken-Andre Olimb die toesloeg en zo 6.478 supporters uit hun dak lieten gaan.

Straubing Tigers – Eisbären Berlin 5-3

Binnen 34 seconden viel er al een eerste straf en vanuit die powerplay werd binnen twee minuten de eerste goal voor Straubing al gescoord door Mitchell Heard. Daar konden ze maar vijftien seconden van genieten want toen scoorde Florian Busch al meteen de gelijkmaker. Tussen minuut 35 en 37 liep Straubing verder uit naar 3-1 door goals van Frederik Eriksson en Max Renner. Tien minuten voor tijd was er weer een powerplay goal voor de Tigers dit keer gescoord door Dylan Wruck. Twee powerplay goals door Berlijn van Sean Backman en Jamie MacQueen, maakten het twee minuten voor het einde nog erg spannend. Echter de empty netter van Stefan Loibl 23 seconden voor het einde betekende de winst voor de Tigers.

Pinguins Bremerhaven – Adler Mannheim 2-1 OT

In een gelijkopgaande wedstrijd met shots on goal twintig om achttien werd het verschil gemaakt in de overtime. In de tweede periode scoorde beide teams een maal. Joonas Lehtivuori zette de adelaars op voorsprong. Maar binnen drie minuten werd die voorsprong ongedaan gemaakt door Alex Friesen. In minuut 61 was het Brock Hooton die de overtime winner binnen knalde voor Bremerhaven.

EHC Red Bull München – Kölner Haie 2-1 OT

Dat het duel beslist werd in de overtime hebben de mannen uit Keulen te danken aan hun Zweedse goalie Gustav Wesslau die maar liefst 35 reddingen verrichte. Na 24 minuten kwamen de Bulls op voorsprong door een goal van Mads Christensen. Halverwege de derde periode waren het de Haie die via een powerplay goal van Colby Genoway op gelijke hoogte kwamen. Toch bleef de winst in Beieren toen een minuut na de start van de overtime Patrick Hager de game winning goal binnen schoof.

Iserlohn Roosters – ERC Ingolstadt 4-2

Het venijn voor deze wedstrijd zat hem in de tweede periode. Nadat Mike Collins ERC op voorsprong had geschoten in de eerste periode werd dat geheel omgedraaid naar een 4-1 voorsprong voor de Roosters. Al snel na de start van de tweede periode werd er een powerplay goal gescoord door Daine Todd. Kort daarna was het Anthony Camara met de 2-1 en even later maakte hij ook zijn tweede goal. Na 35 minuten was het Justin Florek die de 4-1 op het bord zette. Nog voor het einde van de tweede periode scoorde Thomas Greilinger de 4-2. In de derde periode veranderde er niets meer aan de stand.

Schwenninger Wild Wings – Augsburger Panther 0-3

Markus Keller zorgde met zijn shutout (34 gestopte schoten) voor de eerste reguliere overwinning binnen zestig minuten voor de Panthers. Binnen dertien minuten stond er al een 0-2 op het bord door goals van Jaroslav Hafenrichter en Arvids Rekis. Na 22 minuten werd de eindstand al binnen geschoten door Brady Lamb. Wat de Wild Wings ook probeerden, ze kwamen maar niet langs goalie Keller.

Previous Reistips voor NHL-gangers in Göteborg: Vervoer, attracties en do's en don'ts
Next NHL preview: Niet te benijden Golden Knights vol in de aanval