Reistips voor NHL-gangers in Göteborg: Vervoer, attracties en do’s en don’ts


Dus je gaat naar de NHL Global Series in Göteborg en verheugt je op een lekker potje tussen de New Jersey Devils en Edmonton Oilers? Maar hoe kom je nou het makkelijkste van en naar het stadion en is er tussendoor ook nog wat anders te doen? Tim Gerth helpt je op weg.

Vervoer

Vlieg je op Göteborg Landvetter? Dan kun je met de shuttlebus gemakkelijk naar het centrum en het stadion. Voordeel van de sportstad Göteborg is dat alle stadions zich in of tegen het centrum aan bevinden. Het makkelijkste is om met de Flygbuss naar Korsvägen te reizen, dat ligt om een kleine honderd meter van Scandinavium, waar de wedstrijd wordt gespeeld. Hiervoor download je de Flygbuss-app. Je kan online tickets bestellen die je altijd kan gebruiken door de QR-code te laten scannen bij binnenkomst. Omgerekend kost zo’n ticket een euro of tien (enkele reis).

Binnen Göteborg is er een mooi OV-stelsel met trams en bussen. Je kunt, wederom via een app, een OV-kaart aanschaffen. Je kan een enkele reis, dagkaart of drie dagenkaart kopen. Ben je er voor het hele weekend? Dan is het wellicht interessant om voor die driedagenkaart te gaan, mocht je een van onderstaande attracties willen bezoeken.

To do-list

Mocht je wat tijd over hebben dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Heb je een hele dag en hou je van attractieparken? Dan is Liseberg wel iets voor jou! Dat is een pretpark dat vlakbij het Scandinavium ligt. Je kan erdoorheen lopen voor een zacht prijsje (10 euro), wat ook al erg leuk is, en per rit betalen. Je kunt ook een passe-partout kopen (48 euro). Voor het pretpark kun je dezelfde tramhalte nemen als voor Scandinavium, Korsvägen.

Heb je meer met dieren en minder met geld uitgeven? Neem dan de tram naar Linnéplatsen (1,2 of 6). Daar kun je door het park lopen en naar de gratis dierentuin, Slottsskogen Zoo. waar allerlei lokale diersoorten te zien zijn zoals elanden en herten. Het is een mooie wandeling en de dieren hebben, voor dierentuin-begrippen, behoorlijk wat ruimte.

Eveneens gratis en op loopafstand van Linnéplatsen is het Natuurhistorisch Museum. Daar is de enige opgezette blauwe vinvis ter wereld te zien. Vroeger kon je gezellig in de bek van het dier zitten. Er was een heuse lounge gebouwd. Sinds er een stel werd betrapt op het bedrijven van de liefde, gaat de mond van het dier op een beperkt aantal dagen per jaar open.

Verder is er genoeg moois te zien in Göteborg. Een wandeling door het centrum is ook zeker de moeite waard.

Opletten

Hoewel het met een zonnetje goed toeven is in Zweden wordt het in deze tijd van het jaar al snel heel koud ’s avonds. Let dus op dat je genoeg warme kleding meeneemt. Verder is Göteborg een zeer veilige stad, maar er zijn wel een hoop zwevers. Ook zijn alcoholhoudende drankjes vrij duur en eten zeker niet goedkoop.

Previous Linköping en dames Färjestad blijven goed presteren in Zweden
Next Düsseldorf, Straubing en Krefeld blijven winnen.