Dallas op weg naar play-offs, Chicago en St. Louis in een flow

Een update over twee weken van de Central Division want het all-star weekend is achter de rug. Voor veel teams nog een rustig weekje. Maar niet voor Winnipeg Jets. Zij starten maandag en mogen direct drie keer in vier dagen tijd aan de bak. St. Louis Blues komt de eerste week helemaal niet in actie.

Dallas Stars en Chicago Blackhawks winnen respectievelijk vijf en zes wedstrijden op rij. De streak van Chicago loopt nog die van Dallas is afgebroken door een OT winner van Nashville speler Ryan Johansen.

Trading nieuws is er vanuit Nashville. De Genaral Manager vond dat er meer diepte in de aanval moest komen. Bryan Boyle kwam over van New Jersey Devils voor een tweede ronde keuze in de komende Draft periode.

Cody McLeod kwam over van New York Rangers voor een zevende ronde keuze in 2020. Emil Pettersson komt over van Arizona Coyotes in ruil voor Laurent Dauphin en Adam Helewka.

Minnesota Wild ruilde verdedigers met New Jersey Devils. Michael Kapla kwam in ruil voor Ryan Murphy.

Dallas Stars haalde Jamie Oleksiak terug van Pittsburgh Penguins voor een vierde ronde draft keuze in 2019.

De trade deadline is 25 februari mochten er nog spectaculaire trades gedaan worden dan lees je het op Face-Off.nl terug!

1 St. Louis (55 punten 25-22-5 L10 7-2-1)

Zaterdag 2-2 St. Louis Blues @ Columbus Blue Jackets 4-2

Ryan O´Reilly en Vladimir Tarasenko waren goed voor een goal en assist. Brayden Schenn kwam met twee assists op het scorebord. In deze wedstrijd had St. Louis duidelijk de overhand ze schoten dertien keer meer op het doel van Columbus dan zij dat deden op hun goal.

Dinsdag 5-2 St. Louis Blues @ Florida Panthers 3-2

Florida nam 30 seconden in de derde periode een 2-0 voorsprong. St. Louis rechte de rug en wist in de wedstrijd terug te komen en het was Vince Dunn die vier minuten de winnende liet aantekenen.

Donderdag 7-2 St. Louis Blues @ Tampa Bay Lightning 1-0 (OT)

Je maakt het maar zelden mee dat een wedstrijd in 1-0 eindigt. Dit keer zelfs na verlenging. Naast goallie Jordan Binnington met 32 reddingen was Brayden Schenn de gevierde man.

2 Chicago (53 punten 22-24-9 L10 6-2-2)

Vrijdag 1-2 Chicago Blackhawks @ Buffalo Sabres 7-3

Chicago scoort er weer lustig op los en wist de wedstrijd tegen Buffalo Sabres in winst om te zetten. Patrick Kane was goed voor twee goals en twee assists. Drake Caggiula was goed voor een goal en twee assists en Brandon Saad wist twee goals te maken.

Zaterdag 2-2 Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 4-3 (OT)

Verdediger Erik Gustafsson werd man van de wedstrijd met twee goals waaronder de winnende in verlenging. Alex DeBrincat was ook goed op dreef met een goal en twee assists.

Dinsdag 5-2 Chicago Blackhawks @ Edmonton Oilers 6-2

Drake Caggiula kwam voor het eerst terug in Edmonton na zijn trade en wist meteen het net te vinden. Erik Gustafsson wist al weer zijn elfde van het seizoen te maken. Hij wist nog niet eerder zoveel te scoren de NHL. In zijn twee voorgaande seizoenen kwam hij tot vijf goals in totaal.

Donderdag 7-2 Vancouver Canucks @ Chicago Blackhawks 3-4 (OT)

Twee goals van Alex DeBrincat en de winnende in de verlenging van Jonathan Toews zorgden voor de zesde overwinning op rij. Patrick Kane verlengde zijn point streak naar 13 wedstrijden.

3 Winnipeg (71 punten 34-17-3 L10 6-3-1)

Maandag 28-1 Winnipeg Jets @ Philadelphia Flyers 1-3

Winnipeg start slecht na de all-star break. Uit in Philadelphia werd er verloren alleen Jack Roslovic wist te scoren terwijl Philadelphia dit drie keer deed.

Dinsdag 29-1 Winnipeg Jets @ Boston Bruins 4-3 (So)

Winnipeg herstelde zich goed na het verlies van een dag eerder. In een uitwedstrijd eist men Boston Bruins te verslaan. De overwinning werd weliswaar na penalty shots gewonnen. Kyle Connor scoorde twee keer in de reguliere speeltijd en was daarna de enige speler die een penalty shot eist te verzilveren.

Donderdag 31-1 Columbus Blue Jackets @ Winnipeg Jets 3-4

De derde wedstrijd in vier dagen voor Winnipeg is de thuiswedstrijd tegen Columbus Blue Jackets. Deze werd met een goal verschil gewonnen. Jacob Trouba was aan Winnipeg zijde de enige met een multi point game. Hij was goed voor twee assists. Kyle Connor scoorde zijn derde goal van de week en was voor de tweede keer de man die de game winner maakte.

Zaterdag 2-2 Anaheim Ducks @ Winnipeg Jets 3-9

Een eerste periode met zes goals. Allemaal in hetzelfde doel in het voordeel van Winnipeg. Was het echt eenrichtings verkeer? Ja dus! Met maar vier schoten op doel kon Anaheim geen potten breken. Jack Roslovic scoorde zijn eerste NHL hattrick. Goalie Connor Hellebuyck was goed voor 26 reddingen en een assist.

Dinsdag 5-2 San Jose Sharks @ Winnipeg Jets 3-2 (OT)

Winnipeg wist twee maal op voorsprong te komen. Maar San Jose liet zien van gelijkwaardig hoog niveau te zijn en kwam twee maal terug om in de verlenging de winst te pakken.

Donderdag 7-2 Winnipeg Jets @ Montreal Canadians 2-5

Uit bij Montreal werd er door de thuis ploeg gevlogen en niet door de Jets. 53 schoten op het doel van Winnipeg. Het mag geen wonder heten dat er daar vijf van achter Connor Hellebuyck in het net belandde. De goals van Mark Scheifele en Brendan Lemieux brachten niets richting een overwinning.

4 Nashville (70 punten 33-19-4 L10 6-4-0)

Vrijdag 1-2 Nashville Predators @ Florida Panthers 4-1

In de derde periode was het Viktor Arvidsson die via de paal de 2-1 aan liet tekenen voor Nashville. Dit was tevens de winnende goal. Hierna scoorde hij ook nog zijn tweede van de wedstrijd. Roman Josi was goed voor een goal en assist terwijl Philip Forsberg drie assists produceerde.

Zaterdag 2-2 Nashville Predators zag hun win serie gestopt worden na drie wedstrijden. Calle Jarnkrok wist het net nog te vinden en Pekka Rinne pakte 23 schoten maar het mocht niet baten.

Dinsdag 5-2 Arizona Coyotes @ Nashville Predators 2-5

Roman Josi en Calle Jarnkrok beide goed voor een goal en assist in een ruime overwinning op Arizona.

Donderdag 7-2 Dallas Stars @ Nashville Predators 2-3 (OT)

Ryan Johansen scoorde de winnende in de verlenging hij was ook goed voor een assist. Viktor Arvidsson was ook goed een goal en assist om zo Dallas een halt toe te roepen en zelf in schootsafstand van Winnipeg te blijven.

5 Dallas Stars (61 punten 28-21-5 L10 5-4-1)

Woensdag 30-1 Buffalo Sabres @ Dallas Stars 0-1

In de negende minuut van de wedstrijd was het Jamie Benn die de eerste en laatste goal van de wedstrijd wist te scoren. Ben Bishop wist alle 30 schoten op zijn doel er uit te houden.

Vrijdag 1-2 Minnesota Wild @ Dallas Stars 1-3

Tyler Seguin was goed voor twee goals. Waarvan de winnende met nog een kleine acht minuten te spelen in de wedstrijd. Het voor Dallas de derde overwinning op rij.

Zaterdag 2-2 Dallas Stars @ Nashville Predators 3-1

Dankzij Blake Comeau en Mattias Janmark scoort Dallas twee keer in de derde periode. De goals werden 43 seconden na elkaar gescoord. Goalie Anton Khudobin maakte 38 reddingen.

Maandag 4-2 Arizona Coyotes @ Dallas Stars 4-5

Het thuis spelende Dallas kreeg Arizona op de knieën na een weergaloze tien minuten hockey in de derde periode. In deze tien minuten werd er zes keer gescoord. Twee keer Arizona en vier keer door Dallas. Tyler Seguin scoorde de winnende voor Dallas.

Na vijf overwinningen op rij was er een verlenging tegen Nashville voor nodig om deze reeks te beëindigen.

6 Minnesota ( 57 punten 26-23-5 L10 4-4-2)

Vrijdag 1-2 Minnesota Wild @ Nashville Predators 3-1

De enkele goal van Brad Hunt was niet opgewassen tegen de dadendrang van Dallas.

Dinsdag 5-2Minnesota Wild @ Buffalo Sabres 4-5 (SO)

Zach Parise maakte met nog maar anderhalve minuut op de klok de gelijkmaker. Minnesota kon het momentum niet meenemen de verlenging in en verloor uiteindelijk in de shootout.

Donderdag 7-2 Edmonton Oilers @ Minnesota Wild 4-1

Een derde periode goal van Joel Eriksson Ek kon niet voorkomen dat Edmonton met de overwinning vertrok. De jongeling was opgeroepen uit de minors omdat aanvoerder Mikko Koivu voor de rest van het seizoen door een blessure uitgeschakeld is.

7 Colorado (53 punten 22-22-9 L10 2-7-1)

Zaterdag 2-2 Vancouver Canucks @ Colorado Avalanche 5-1

Vijfendertig schoten op doel voor Colorado en alleen Matt Calvert wist het net te vinden. Vancouver was een stuk slagvaardiger en scoorde vijf maal.

Dinsdag 5-2 Columbus Blue Jackets @ Colorado Avalanche 6-3

Het blijft vreemd om te zien dat een team wat het eerste kwart van het seizoen zo domineerde nu zo ver terug zakt. Bijna letterlijk door het ijs. Colorado herbergt zoveel kwaliteit maar het lijkt er niet meer uit te komen. Drie verdedigers die een goal maakte voor Colorado Samuel Girard wist in de tweede periode Colorado naar een 3-2 voorsprong te schieten. Veertig seconden voor het einde van de tweede periode viel de gelijkmaker. Colorado had geen antwoord op de drie goals van Columbus die in de derde periode vielen.

Donderdag 7-2 Colorado Avalanche @ Washington Capitals 3-4 (OT)

Colorado schoot 37 keer op doel en scoorde drie goals en wederom was er geen overwinning. Men sleepte nog een verlenging uit het vuur. Daarin wist Washington de winst te grijpen.

Top 3 spelers van de week

World Cup Hockey Denmark

1 Patrick Kane

Pointstreak van dertien wedstrijden en nog niet afgebroken

2 Jack Roslovic

Vier doelpunten in de afgelopen periode voor Winnipeg en zijn eerste NHL hattrick