Rusland verslaat Canada in boeiende topper, Amerika heeft geen moeite met Finland


Op oudejaarsavond werden er in Canada nog gewoon vier wedstrijden gespeeld voor het WK U20 waarbij werd bepaald wie de kwartfinales zouden gaan spelen en vooral tegen wie. Cor Machielsen keek weer mee en zag de topper tussen Rusland en Canada beslist worden door de Russen en Amerika redelijk makkelijk winnen van Finland en brengt jullie weer op de hoogte.

Denemarken – Tsjechië 0-4

Goalie Lucas Dostal van Tsjechië scoorde een shutout door alle twintig schoten van de Denen te stoppen. Inmiddels is het wel duidelijk dat de Denen met de Kazachstanen gaan uitmaken wie gaat degraderen. De Denen hebben na 240 minuten nog geen goal weten te scoren. Ook tegen de Tsjechen waren zij de onderliggende partij. Twee powerplay goals van Martin Kaut en Martin Necas, een van Jakub Lauko en een shorthanded empty netter van Filip Kral zorgde voor de 0-4.

Zweden – Kazachstan 4-1

De Zweden overklaste de Kazachstanen met een schotenverhouding van 56-10, desondanks wist goalie Denis Karatayev er 52 van te stoppen zodat de stand na zestig minuten maar 4-1 was. Na de eerste periode was het al 3-0 door goals van Emil Bemstrom, Rasmus Sandin en Nils Lundkvist. Kazachstan scoorde vanuit de powerplay de 3-1 via Batyrlan Muratov, waarna Sandin de eindstand op het bord zette.

Rusland – Canada 2-1

De topper tussen Rusland en Canada leverde een heus titanengevecht op waarbij Canada al binnen twee minuten de score opende via Cody Glass. Nog geen drie minuten later was het Grigori Denisenko die met een powerplay goal de stand gelijk trok. In de tweede periode was het overwicht van Canada het grootst met dertien doelpogingen tegen maar vier voor de Russen, maar goalie Pyotr Kochetkov capituleerde niet. De vreugde was groot na zestig minuten bij de Russen toen in de eenenvijftigste minuut Pavel Shen de game winning goal bleek te hebben gemaakt.

Amerika – Finland 4-1

De Amerikanen kwamen eerst met 4-0 voor voordat de Finnen pas wat terug konden doen. Twee goals van Tyler Madden en een van Jason Robertson en Ryan Poehling zorgde ervoor dat de overwinning niet in gevaar is geweest. De goal van de Finnen via Jesse Ylonen viel veel te laat zodat alleen goalie Cayden Primeau baalde dat hij geen shutout pakte.

Door deze uitslagen zijn de volgende kwartfinales ontstaan.

Zweden – Zwitserland

Canada – Finland

Amerika – Tsjechië

Rusland – Slowakije

Denemarken en Kazachstan zullen spelen om degradatie.

De wedstrijden worden gespeeld op 2 januari

Previous Zullen we in 2019 wat vaker normaal gaan doen met elkaar?
Next #17 - Loraine Meiring - Defence - GIJS Groningen