Tampa Bay Lightning en Toronto Maple Leafs fier aan kop in de league


Nagenieten voor Capitals, Penguins en Islanders

De week na kerst is altijd een interessante week voor de teams. Hoe komt iedereen de festiviteiten uit? Wat gebeurt er met de chemie binnen de ploeg na een paar gedwongen vrije dagen? De Penguins en Capitals gingen in ieder geval verder waar ze gestopt waren. Ook de Devils en Islanders kenden een goed week na de kerst.

Hurricanes puntloos na de kerst

Een ploeg die minder voortvarend de draad oppakte, was Carolina Hurricanes. Na een overwinning op zondag tegen de Bruins (3-5) pakte het met verliezen op bezoek bij zowel de Caps als de Devils de draad weer op. Daarmee deden de Canes zichzelf geen plezier. Het probleem zit hem voor de ploeg uit Raleigh vooral in het scorende vermogen. Alleen Sebastian Aho wist een schamel goaltje mee te pikken deze week.

Blue Jackets zien Penguins naderen

Al lange tijd bezetten de Columbus Blue Jackets de tweede plek in de Metro achter de Capitals. Ondanks de uitstekende vorm van Pittsburgh Penguins behield de ploeg van John Torterella nog altijd de tweede plek. De bovenste drie ploegen blijven namelijk winnen. Deze week verloor Columbus echter belangrijke punten toen het verloor van Toronto Maple Leafs. Pierre-Luc Dubois had eerder wel al voor een zege gezorgd op New York Rangers in overtime. Voor de kerst, op zondag tegen de Devils, hield Sergei Bobrovski zijn doel schoon.

Devils hervinden vorm

New Jersey Devils had het voor de break lastig en verloor op zondag nog kansloos van de Blue Jackets. Opnieuw viel Taylor Hall weg uit de ploeg en Corey Sneider blijft tegenvallen als goalie. Na de kerst lijkt alles anders. Hoewel Hall nog altijd er niet bij is, won de ploeg op bezoek bij Boston en tegen de Hurricanes. Mackenzie Blackwood pakte zijn eerste shutout tegen de Hurricanes. Andy Greene is het fundament van de Devils op dit moment. De veteraan houdt zijn verdediging goed strak en zo houdt Devils continu zicht op de zege.

Islanders houden zicht op playoffs

Net als de drie ploegen bovenaan, blijft New York Islanders ook winnen. Enkele punten verwijderd van beide wildcard-plekken, hebben de Islanders nog altijd hoop. Vooral de overwinning deze week op Toronto was indrukwekkend. Matthew Barzal scoorde zelfs een hattrick in het eerste duel van de Islanders tegen voormalig captain John Tavares.

Rangers aan het elastiek

Terwijl de Islanders juist de aansluiting vinden bij de playoff-plaatsen, lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat de Rangers zich nog in die strijd gaan maken. De ploeg pakten, na een shoot-out verlies tegen de Flyers, weer kostbare punten deze week, maar ligt inmiddels al vijf punten achter. Na overtime werd verloren van de Blue Jackets, terwijl Nashville werd verslagen. De potentie is er zeker, maar het lijkt nog een jaartje te moeten duren voor de ploeg uit Manhattan.

Flyers tonen veerkracht, zonder succes

De Philadelphia Flyers wonnen deze week eerst met 3-2 na shoot-outs van de Rangers, maar verloren vervolgens met 5-6 in overtime van de Tampa Bay Lightning. Op zich geen schande, maar later in de week werd ook nog eens verloren van de Florida Panthers. Kortom, wederom een week om snel te vergeten voor de Flyers.

Penguins profiteren van briljante Murray

Het is al enige tijd geleden dat Pittsburgh Penguins zo sterk speelde als de ploeg nu doet. Met vijf overwinningen op rij, beginnen ze weer vlagen te vertonen van de ploeg die twee jaar op rij de Stanley Cup won. Met name de sterke terugkeer van Matt Murray na zijn blessure geeft hoop. Bovendien is de power play van Pittsburgh de beste in de competitie. Ook Sidney Crosby blijft aan de lopende band doelpunten creëren en maken. Nu ook Evgeny Malkin weer gaat scoren, lijkt het een kwestie van tijd tot de Penguins weer mee doen om de eerste plek in de Metro.

Caps blijven bovenaan na perfecte week

Met overwinningen op Carolina en Ottawa blijft Washington Capitals bovenaan. Toch wordt het interessant om te zoen hoe het de ploeg zal vergaan tegen echte toppers. Daar lijken de Caps iets vaker moeite mee te hebben. Tot die tijd mag Tyler Lewington nog even van zijn Gordie Howe Hattrick genieten.

STAND IN DE METRO:

  1. Washington Capitals– 37 wedstrijden – 51 punten
  2. Columbus Blue Jackets – 38 wedstrijden – 47 punten
  3. Pittsburgh Penguins – 38 wedstrijden – 46 punten
  4.  NY Islanders – 37 wedstrijden – 44 punten
  5. NY Rangers – 37 wedstrijden – 39 punten
  6.  Carolina Hurricanes – 37 wedstrijden – 35 punten
  7.  Philadelphia Flyers – 37 wedstrijden – 35 punten
  8.  New Jersey Devils – 37 wedstrijden – 35 punten
Previous #8 - Zoë Strijland - 'A' & Right Wing - Enschede Lions
Next Powerplay goals bezorgen Tilburg Trappers winst in Berlijn