Powerplay goals bezorgen Tilburg Trappers winst in Berlijn


De allerlaatste wedstrijd van de Tilburg Trappers in 2018 vond plaats in de Duitse hoofdstad. Daar werd de wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter gespeeld na een busreis van 675 kilometer. Deze wedstrijd leek op papier al gespeeld. Toch beleefde de Tabellenführer een lastige avond in West-Berlijn op een steenworp afstand van het bekende Olympiastadion. Tilburg Trappers won zondag met 1-2 van E.C.C. Preussen Berlin dankzij twee power-play goals. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Valse start

Tilburg Trapper wist niet te overtuigen in de eerste periode. Dat zorgde er namelijk voor dat de koploper op achterstand kwam na bijna elf minuten spelen. Uiteindelijk zette de Slowaakse import Jakub Rumpel, de hekkensluiter op een 1-0 voorsprong. De enige straf die in de eerste periode was voor Ryan Collier. Ondanks de 1-0 achterstand hadden de bezoekers meer kansen dan Preussen in de eerste periode. Uiteindelijk lukte het de Tilburgers niet om door de ‘Berlijnse Muur’ te breken en te scoren. Daarom stond het na 20 minuten nog steeds 1-0 voor Preussen in Berlijn.

Foto: Turus.net

De gelijkmaker

Ook in de tweede periode leek het gelijk op te gaan. In de tweede periode werden er door de beide teams diverse straffen gemaakt. De eerste Berlijnse straf zorgde er voor dat de ‘Berlijnse Muur’ afzwakte. Daaruit konden de bezoekers goed profiteren. Het was Danny Stempher die met een power-play goal zijn team op gelijke hoogte bracht. Stempher werd bediend door Kevin Bruijsten en Jordy Van Oorschot.

Danny Stempher, de maker van de 1-1 via een power-play goal
Danny Stempher, de maker van de 1-1 via een power-play. En op de achtergrond Jakub Rumpel de maker van de 1-0.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Nijmeegse Power-play

Na de 1-1 vielen er aan beide kanten nog een aantal straffen. Ook het derde doelpunt van de avond viel in een overtal situatie. Zo’n achttien seconde voor het einde van de tweede periode was het Kevin Bruijsten die de koploper van de Oberliga-Nord op een voorsprong bracht. Kevin Bruijsten kreeg de puck via zijn broer Mitch Bruijsten en stadsgenoot Nardo Nagtzaam. Na die power-play goal van Kevin Bruijsten werd er vrijwel meteen voor de laatste keer gepauzeerd.

Kevin Bruijsten, de maker van het winnende doelpunt via een power-play
Kevin Bruijsten thuis tegen Berlijn eerder dit seizoen.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Doelpuntloos slotstuk

De koploper deed er alles aan om de laatste wedstrijd van het jaar winnend af te sluiten. Dit was duidelijk te zien in de aantal kansen die de Tilburgers in de laatste periode creëerden. Het lukte de Brabanders niet om de score verder uit te bouwen. Ook de twee straffen van Preussen kort achter elkaar brachten geen verandering in de score. Ook vanuit Preussen kwam geen dreiging meer. De bezoekers kregen twee straffen kort na elkaar. Dat resulteerde dat Preussen bijna vier minuten achter elkaar met een mannetje meer op het ijs stonden. Maar Preussen kon daar niet van profiteren en daarom was 1-2 de eindstand. Jonne De Bonth pakte de laatste straf van 2018. De shot-on-goal (SOG) verhouding in de derde periode was 7:12. De SOG verhouding na drie periodes was 29:35. Daaruit kan geconcludeerd worden dat de Tilburgers verdiend de drie punten mee naar huis mochten nemen.

Jonne De Bonth met de laatste straf van 2018.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Mooi jaar

Tilburg Trappers sluit een geweldig mooi jaar af. In 2018 werd de club voor de eerste keer Oberliga-Nord kampioen. Ook verdedigde de club hun Oberliga-titel zonder al te veel moeite. Omdat zij hun titel wederom verdedigde was 2018 het jaar dat de Tilburgers voor de derde keer op een rij Oberliga kampioen werden. Ook aan het einde van 2018 ziet het er rooskleurig uit voor de Tilburgers. Het team van Bo Subr staat op de eerste plaats met negen punten verschil op de tweede plaats (Hannover Scorpions). De actuele stand in de Oberliga-Nord is te zien op ; Stand Oberliga-Nord

2019

In de eerste week van 2019 spelen de Tilburg Trappers drie keer. Ook tijdens de eerste wedstrijden van 2019 zullen de Tilburgers weer aan de bak moeten. Op die manier kunnen ze de mooie afstand van negen punten op de tweede plaats behouden en vergroten. De wedstrijden die in de eerste week van 2019 worden gespeeld zijn;
– Woensdag 2 januari Tilburg Trappers – Füchse Duisburg
– Vrijdag 4 januari Tilburg Trappers – Rostock Pirnhas
– Zondag 6 januari EXA Icefighters Leipzig – Tilburg Trappers

 

 

Previous Tampa Bay Lightning en Toronto Maple Leafs fier aan kop in de league
Next #22 - Kaitlyn van de Wijgert - Winger - Eindhoven Kemphanen