Tampa Bay Lightning en Toronto Maple Leafs fier aan kop in de league


Ed Kaiser / Postmedia

Pacific Division: Edmonton Oilers in zwaar weer door blessures

In de korte kerstweek waren veel onderlinge Pacific duels. De thuisclub is leidend in het verslag dus als Daniel Sprong met zijn Ducks uitspeelde staat het verslag bij de thuisclub. De Oilers missen nog steeds drie top D-men en dat is nog steeds te merken vijf op een rij verloren.

Anaheim Ducks een puntje in kerstweek

De Ducks kregen de Coyotes op bezoek, en er was weer een goal te noteren van Daniel Sprong. Maar het was niet voldoende voor een overwinning. In overtime werd er verloren omdat Nick Schmaltz de winnende binnen schoot.

Arizona Coyotes nog steeds wisselvallig

De Coyotes speelde alleen divisie uitduels, recaps bij de thuisclub.

Calgary Flames nog steeds koploper

Divisieaanvoerder Calgary Flames moesten op bezoek bij de Jets. Daar werd met 4-1 gewonnen door een hattrick van Johnny Gaudreau.

Ook een divisie onderonsje voor de Flames in eigen huis tegen de Canucks. Het leverde voor de Flames een puntje op, Nadat eerst in dertien wedstrijden een keer werd gewonnen door Vancouver is het inmiddels na elf wedstrijden 8-2-1. Alexander Edler was de man die de overtime winner binnen schoot.

Edmonton Oilers zitten in neerwaartse spiraal

De Oilers kregen divisie concurrent de Vancouver Canucks op visite. De Oilers hebben geen goede back-ups voor de geblesseerde Oscar Klefbom en Kriss Russel zodat de eerste zes schoten vier goals opleverde voor de Canucks. De Oilers konden twee keer scoren maar dat was niet genoeg en kregen dus met 2-4 klop. Vier nederlagen op rij inmiddels voor Ken Hitchcock.


Met het bezoek van de Sharks, en nog steeds het gemis van drie D-men Russel, Klefbom en Sekera werd het wederom een dikke nederlaag. 4-7. Erik en Melker Karlsson zorgde gezamenlijk voor zes punten. Het enige hoogtepunt vanuit Oilers perspectief was de goal van Connor McDavid met een sublieme hand oog coördinatie.

LA Kings nog steeds erg wisselvallig

De Kings hadden wederom een Pacific onderonsje. Dit keer kwamen de Coyotes op visite en voor de vierde keer op rij werd er gewonnen door L.A. 2-1 werd het voor de Kings door de game winner van Dustin Brown.

San Jose Sharks in goede vorm

In de Shark tank kregen de Sharks de Coyotes op bezoek. Dat leverde de haaien een puntje op omdat ze met shootouts verloren. Met Alex Galchenyuk die twee keer scoorde en de enige goal in de shootouts scoorde kun je wel spreken van MOTM vanuit Arizona’s oogpunt die met 3-4 aan de haal gingen. Thomas Hertl scoorde ook twee keer voor de Sharks maar zijn shootout werd gestopt door Darcy Kuemper.

De volgende tegenstander in de tank waren de Ducks uit Anaheim. Wederom een divisie duel. Daniel Sprong had 0,0 inbreng deze wedstrijd qua punten, met drie schoten op goal, een hit en 17:33 ijstijd kon hij het verschil niet maken. In zijn duizendste wedstrijd wist Brent Burns de game winning goal te maken en op het eind stond er 4-2 op het bord.

Vancouver Canucks goed op dreef

Canucks speelde alleen divisie uitwedstrijden. Voor de recap kijk bij de thuisclub.

Vegas Golden Knights blijven meedoen om de play-off spots

In de eerste wedstrijd deze week kwamen de Kings op bezoek, en Tyler Toffoli prikte de overtime winner binnen achter Marc-Andre Fleury en wonnen zo met 4-3.

De volgende wedstrijd voor de Knights was toen de Colorado Avalanche op bezoek kwamen. Brandon Pirre scoorde de game winning goal en sinds hij overkwam vanuit de AHL heeft hij in vier wedstrijden voer goals en een assist afgeleverd.

In de rematch tegen de Kings werd er dit keer dik gewonnen en dat was te danken aan uitstekend keeperswerk van Malcom Subban. Paul Stastny heeft sinds hij terug is van zijn blessure en dertig wedstrijden heeft gemist zeven punten gescoord in acht wedstrijden, mede dankzij zijn twee punten tegen de Kings werd er met 4-1 gewonnen.

Stand in de Pacific:

1. Calgary Flames – 39 wedstrijden – 50 punten
2. San Jose Sharks – 40 wedstrijden – 49 punten
3. Vegas Golden Knights – 41 wedstrijden – 48 punten
4. Anaheim Ducks – 40 wedstrijden – 44 punten
5. Vancouver Canucks – 41 wedstrijden – 42 punten
6. Edmonton Oilers – 38 wedstrijden – 39 punten
7. Arizona Coyotes – 38 wedstrijden – 36 punten
8. LA Kings 39 wedstrijden – 33 punten

Previous #8 - Zoë Strijland - 'A' & Right Wing - Enschede Lions
Next Powerplay goals bezorgen Tilburg Trappers winst in Berlijn