Ruime zeges Canada, Finland, Zwitserland, Zweden verslaat Amerika in overtime


Dag vier van de World Juniors waarbij Zwitserland zijn eerste punten pakte, Finland en Canada ruime zeges boekten en Zweden in een thriller Amerika versloeg in overtime. Cor Machielsen brengt jullie weer up to date.

Denemarken – Zwitserland 0-4

Een hattrick van Philip Kurashev was ruim voldoende om de puntloze Denen te verslaan. Tel daarbij de 100% score op van goalie Luca Hollenstein en je hebt ook nog een shutout.

Slowakije – Finland 1-5

Na 33 minuten was het al 0-4 in de ongelijke wedstrijd. De enige goal voor Slowakije werd gescoord door Milas Roman. Oskari Laaksonen scoorde de 1-5 voor de Finnen.

Canada – Tsjechie 5-1

Na de eerste periode was de stand al 3-1 in het voordeel van Canada. In periode twee en drie scoorden de Canadezen nog één keer door treffers van Morgan Frost en Mackenzie Entwistle.

Zweden – Amerika 5-4 OT

Een knotsgekke derde periode speelde zich af bij deze wedstrijd. Erik Brannstrom scoorde in de 42e minuut de 4-0 voor Zweden, waarna een hattrick van Ryan Poehling -met twee goals in de laatste 30 seconden- en een powerplay goal van Mikey Anderson voor de 4-4 zorgde. In overtime was het Adam Boqvist, die na vier minuten de winnende treffer binnenschoot.

Previous #1 - Eline Gabriele - Goalie - HIJS Hokij Den Haag
Next #8 - Zoë Strijland - 'A' & Right Wing - Enschede Lions