Rusland start WK met shutout, Canada wint nipt van Zwitserland


Dag twee van het WK onder de twintig, Cor Machielsen keek weer mee en zag goed keeperswerk van Rusland en Finland terwijl Canada grote moeite had met Zwitserland. Hij brengt jullie weer op de hoogte.

Rusland – Denemarken 4-0

Het oogde bij Denemarken stukken beter dan tijdens de afgang met 14-0 tegen de Canadezen, want de Russen hadden meer moeite om de Denen te verslaan. De shotenverhouding was zelfs in het voordeel van de Denen. Achttien om twintig. Alleen het verschil was dat Danil Tarasov zijn goal wel schoon hield. De Deense goalie William Rorth werd drie keer gepasseerd. De 4-0 was een empty netter door Ivan Morozov. Vitali Kravtsov opende de score vanuit een powerplay situatie in de eerste periode. Aan het eind van de tweede periode bouwde Alexander Romanov de score uit. Pavel Shen bracht het verschil naar drie.

Slowakije – Zweden  2-5

In een gelijkopgaande wedstrijd werd het verschil gemaakt op de powerplay. De Zweden scoorde daar 50% met twee goals in  vier powerplays, terwijl de Slowaken niet verder kwamen dan 16,6% (een uit zes). Na de eerste periode was de stand 1-2 voor de Zweden door goals van Lukas Elvenes en Emil Bemstrom. Adam Liska scoorde voor de Slowaken. Bemstrom scoorde zijn tweede goal in de tweede periode. In de laatste twintig minuten was er nog een powerplay goal van Erik Brannstorm en een goal van Isac Lundestrom, terwijl voor de Slowaken Milos Fafrak ook nog een goaltje mee pikte (dankzij de Zweed Filip Sveningsson).

Zwitserland – Canada 2-3

Qua kansen had het net zo’n grote uitslag kunnen worden als tegen de Denen, maar de Zwitserse goalie Akira Schmid was stukken beter op zijn hoede dan de Deense. In de eerste twintig minuten was alleen Cody Glass succesvol voor Canada. Een snelle 1-1 via Philipp Kurashev vanuit de powerplay bracht even wat gefronste wenkbrauwen op de Canadese bank. Echter binnen twaalf minuten was er een gat van twee goals omdat Mackenzie Entwistle en Noah Dobson het net wisten te vinden. In de 58e minuut was het de tweede powerplay goal van Kurashev die de 2-3 maakte maar die goal viel veel te laat om de Canadezen nog te laten bibberen in de laatste twee minuten.

Finland – Kazachstan 5-0

Dat het maar 5-0 werd was te danken aan de Kazachstaanse goalie Demid Yeremeyev die van de 56(!) schoten op doel er 51 wist te stoppen. De Finse goalie Ukko-Pekka Luukkonen hoefde relatief gezien maar weinig te doen. Hij kreeg achttien schoten op zijn doel en wist ze allemaal te stoppen. Otto Latvala en Aarne Talvitie zette de 2-0 op het bord in de eerste periode. In de tweede periode scoorde alleen Samuli Vainionpaa. In de afsluitende periode waren het Kaapo Kakko en Aleksi Heponiemi die de vijf goals vol maakte.

Previous Van de Wijgert en Brouwers Transport opnieuw verbonden aan Nederland U18 Dames
Next #9 - Luka Prooi - Defence - Dordrecht Lions