#12 – Sanne Claessens – Defence – IJCU Dragons


Nederland U18 Dames IJshockey

De Nederlandse U18 dames spelen vanaf 6 januari op het WK Division IB in het Schotse Dumfries. Face-Off zal daar natuurlijk, als zelfbenoemd ambassadeur van de ploeg, bij zijn. Hoogste tijd om de toekomstige sterren van het vrouwenijshockey nader aan jullie voor te stellen via korte vragen. Nu in de spotlights: Sanne Claessens van Utrecht Dragons.

Naam: Sanne Claessens

Geboortedatum: 5 januari 2004

Woonplaats: Vleuten

Broers en/of zussen: 1 broertje, Tijn

Speelt die ook ijshockey? Ja

Wat voor school/opleiding doe je? Havo 3

Huidige club: IJCU Dragons

Sanne Claessens Nederland U18 Dames

Positie: Defence

Rugnummer bij U18: nummer 12

Speelt ijshockey sinds: 2012

Hoe ben je in aanraking gekomen met ijshockey? Wij wonen in Leidsche Rijn en alle sportclubs puilen uit. Mijn ouders hebben geprobeerd om mij op hockey te krijgen, maar drie jaar op rij werden we uitgeloot. Toen kwam Hockey-op-wieltjes voorbij en daar zijn we gaan kijken. Heel schattig met mijn fietshelmpje en elleboog beschermers, staan ze daar in volledige ijshockey uitrusting. Inline-hockey…. Ik heb toen een paar lessen meegedaan en daarna ging iedereen het ijs op en ben ik meegegaan en blijven plakken.

Wat vind je leuk aan ijshockey?  De snelheid en adrenaline die je erbij krijgt en de teamspirit die je beleeft

Sanne Claessens Nederland U18 Dames

Hoe vaak train je per week? Twee keer ijstraining, één keer droogtraining en zelf voor het slapen nog een half uurtje oefeningen

Wie zijn jouw trainers?  Dave Wilkes en David Lintvelt met hulp van Marc Miltenburg

Favoriete club in Nederland of in het buitenland? In Nederland mijn eigen team natuurlijk, maar in het buitenland de LA Kings.

Mooiste stadion waar je ooit gespeeld hebt? IJssportcentrum Tilburg (ik heb nog niet op zoveel andere buitenlandse ijsbanen gespeeld)

Beste vrouwelijke ijshockeyspeelster: Geen favoriet

Beste speler bij de mannen: Daniel Sprong

Sprong 3rd logo

Wie is jouw grote idool? Die heb ik niet

Hoogtepunt tot nu toe voor jou? Dat ik überhaupt door alle selectierondes heen ben gekomen en dan OOK nog geselecteerd zijn voor het WK!

Favoriete eten? Pannenkoeken

Hobby’s/vrije tijd: Afspreken met vriendinnen, muziek luisteren of lui zijn

Welke muziek luister je graag? Top 40 of Nederlandstalig

Welke sites lees je voor ijshockey? www.nijb.nl en op Instagram: Face-Off

Geloof/Bijgeloof: Geen

Wat verwacht je van het WK in Schotland?  Een hele leuke en gezellige tijd. En natuurlijk wel ons uiterste best doen om te winnen!

Wat is jouw droom/doel in het ijshockey? Nederland weer mee laten doen aan de Olympische Spelen (en eventueel zelf dan ook meespelen)

Face-Off is… De beste en gezelligste supporter die elke club maar kan wensen!!

Er moeten meer meiden op ijshockey komen, want …. Het is één van de leukste sporten die er bestaat, alleen niet heel beroemd in Nederland. Als steeds meer meiden mee zouden doen, zou het populairder worden en dat zou me heel tof lijken! Plus natuurlijk des te meer meiden des te beter en gezelliger!

Previous #16 - Esther de Jong - Captain & Center -UNIS Flyers Heerenveen
Next De Tabellenführer verliest op Boxingday in Essen