De Tabellenführer verliest op Boxingday in Essen

Op ‘Boxingday’ mocht Tilburg Trappers afreizen naar Essen. In Eishalle am Westbahnhof werd de wedstrijd gespeeld tussen de Trappers en Moskitos Essen. Op Boxingday verloor de Tabellenführer met 3-1 van Moskitos Essen. Daardoor is de afstand tussen Tilburg Trappers en Moskitos Essen verkleind naar 9 punten. Graeme McTaggart praat je bij.

Meer straffen, minder kansen

Na bijna zes minuten na de puckdrop mocht Jonne De Bonth naar de strafbank vanwege high sticking. Het lukte de Moskitos niet om toe te slaan tijdens de eerste powerplay van de avond. Pas na bijna twaalf minuten spelen tijdens een straf van Jordy Verkiel was het wel raak. Het was de trefzekere Canadese import Aaron McLeod die met een powerplaygoal de Moskitos op voorsprong bracht. Vervolgens anderhalve minuut voor het einde van de eerste periode mocht teamcaptain Ivy Van Den Heuvel naar de strafbank. De derde powerplay van de avond zorgde er niet voor dat de voorsprong van de Moskitos werd verdubbeld. Na 20 minuten spelen was er genoeg te bespreken in de kleedkamer tijdens de eerste pauze. De Tilburgers zagen drie keer een medespeler naar de strafbank gaan terwijl Moskitos 20 minuten lang compleet bleef. Daarbij had Moskitos meer shots on goal (9:7) dan de Trappers.

Jordy Verkiel in Essen.

Verdubbeling achterstand

De bezoekers begonnen de tweede periode met een mannetje minder vanwege de straf tegen het einde van de eerste periode. Na bijna vijf minuten spelen in de tweede periode konden de Tilburgers zelf profiteren van een powerplay. Integendeel, het was Moskitos Essen die de voorsprong vergrootte. De Amerikaanse import, Nicolas Miglio schoot met een shorthanded goal de 2-0 op het scoreboard. Zo’n tweeënhalve minuut voor het einde mocht Tilburg Trappers het opnieuw proberen om in een man meer situatie de aansluitingstreffer te maken. De Tilburgers bleven de gehele tweede periode in tegenstelling tot de eerste periode, wel compleet. Het maken van goals was ook in de tweede periode niet aan de Tilburgers besteedt hoewel Tilburg meer kansen dan Essen had.

Nardo Nagtzaam tegen zijn vorige werkgever.

Verhit slotstuk

Er waren nog geen twee minuten gespeeld in de derde periode of Essen schoot weer met scherp. Thomas Richter maakte met een powerplaygoal de 3-0. Vervolgens werden er nog wat straffen uitgedeeld aan zowel spelers van Moskitos Essen als van de Tilburg Trappers. Net na de 50e minuut ontstond er een knokpartij op het ijs. Dat resulteerde in straffen voor beide teams. Zo’n drie minuten voor tijd maakte de teamcaptain, Van Den Heuvel de eretreffer. Het lukte de bezoekers niet om op gelijke hoogte te komen in de laatste minuten van de wedstrijd om op die manier overtime te forceren.

Ivy Van Den Heuvel. De maker van de eretreffer op Boxingday.