Zege op Penguins lichtpuntje in mindere week van Anaheim Ducks


Elke week blikken wij weer terug op de verrichtingen van Daniel Sprong. Deze week kwam hij vier keer in actie met zijn club Anaheim Ducks. De Dutch Duck had ook zijn eerste ontmoeting met zijn oude club Pittsburgh Penguins. De zege in en tegen Pittsburgh was gelijk het hoogtepunt van de week!

Sprong maakte indruk tegen de ploeg die hem wegstuurde naar Californië. De Ducks kwam op een 2-0 achterstand, maar mede dankzij het sterke offensieve spel van Sprong en een assist won zijn ploeg alsnog. Ondanks dat de paal drie minuten voor tijd een goal in de weg stond van de Nederlander, zal hij een goed gevoel overhouden aan de 4-2 zege.

Gemiddeld krijgt Sprong zes minuten meer per wedstrijd in Anaheim dan in Pittsburgh en daar is hij erg blij mee, zo liet hij weten bij terugkomst. “Als je zo lang op de bank blijft zitten, beginnen je benen ook in te kakken. Dat is lastig. Dat geldt voor iedereen. Hier spelen alle vier de lijnen en krijgt iedereen een kans. Dan is het gewoon veel leuker om te spelen”, zei Sprong tegen onder andere The Athletic.

Ook hoofdcoach Randy Carlyle is blij met Sprong en hoopt veelvuldig te profiteren van zijn schot. “We proberen hem in die situaties te krijgen dat hij zijn schot kan gebruiken. We proberen hem met de aanvallende spelers op het ijs te krijgen. Ik denk niet dat het eerlijk is om hem op de vierde lijn te zetten, terwijl hij op de lagere niveaus altijd offensief sterk gepresteerd heeft.”

De wedstrijd in Pittsburgh zou echter wel het hoogtepunt worden van de week. Van New York Rangers, Boston Bruins en Buffalo Sabres werd verloren. In drie duels kwamen de Ducks slechtst tot drie goals.

Wat volgde was dus een serie mindere wedstrijden voor de Ducks en ook Sprong in verschillende opzichten. Zo raakte de Amsterdammer ook licht geblesseerd in de wedstrijd tegen de Bruins. Toch kwam hij ook tegen de Buffalo Sabres gewoon weer in actie. Met vijf schoten deed hij er alles aan om te scoren, maar Carter Hutton bleek onpasseerbaar.

Door de verliespartijen zakte Anaheim naar de vierde plek in de Pacific divisie. Wel houdt het zicht op San Jose en Vegas en ook Calgary is niet ver weg. Deze week is meer een uitzondering dan regel en dat wordt extra duidelijk als je naar de statistieken van, met name, Sprong kijkt.

Nu al meer schoten dan in Pittsburgh

Toch valt vooral op dat Sprong, nu hij vaker op het ijs staat, ook veel meer aan schieten toe komt. Waar hij in Pittsburgh in zestien duels (137 minuten ijstijd) tot 16 schoten kwam, zijn dat er in Anaheim na negen duels (133 minuten) al 26. Gezien het schotpercentage (met 11,5 procent aan de lage kant), is het een kwestie van tijd voordat er nog meer pucks in netje gaan belanden.

Na een drukke week wordt het komende week wat rustiger voor de Ducks. Na de kerst volgt het duel bij en tegen de San José Sharks. Twee dagen later, op zaterdag, speelt Anaheim thuis tegen de Arizona Coyotes.

Previous SHL halverwege, Zwarthoed en Hamers verliezen laatste wedstrijd in 2018
Next Antwerpse 'Girls Hockey Day' succes met recordaantal deelneemsters