Anaheim Ducks wint bij Pittsburgh Penguins, assist Sprong


Sprong 3rd logo
Sprong in het jubileum shirt van Anaheim Ducks

Vannacht keerde Daniel Sprong terug in Pittsburgh met zijn nieuwe ploeg Anaheim Ducks. De ploeg van de 21-jarige Nederlander kwam met 2-0 achter, maar kantelde het duel en won uiteindelijk met 4-2. Sprong speelde een prima wedstrijd en leverde een assist af. Het ijzerwerk stond drie mimuten voor tijd een treffer van onze landgenoot in de weg.

Na twee minuten in het middenstuk stond Sprong aan de basis van de 2-1. Op de powerplay schoot onze landgenoot op doel, de rebound werd binnengewerkt door Adam Henrique. Het betekende de eerste assist in het shirt van de Ducks, naast de drie goals die op de teller staan.

Het was het startsein voor Anaheim voor de comeback zege. Na 40 minuten ijshockey had de ploeg een 3-2 voorsprong te pakken door treffers Kiefer Sherwoord en Ondrej Kase. Een minuut voor tijd gooide Ryan Getzlaf het duel op slot met een empty netter voor de 4-2 zege.

Het betekende de negende zege in de laatste tien duels voor Anaheim, die voor de vierde maal op rij wonnen en noteerde de zesde opeenvolgende zege buitenshuis. Sprong kwam ruim een kwartier (15:12) op het ijs, leverde vier schoten op doel af, waaronder de assist die een +/1 opleverde van 1 in dit duel.

Tekst gaat verder onder de video

Na afloop sprak Sprong met de media over zijn terugkeer in Pittsburgh en de nieuwe kans die hij heeft gekregen in Anaheim.

Previous CAIROX HIJS Hokij grote winnaar op Haags Sportgala 2018
Next Düsseldorf en Augsburg nu de directe achtervolgers van Mannheim