CAIROX HIJS Hokij grote winnaar op Haags Sportgala 2018


CAIROX HIJS Hokij

Vanavond was de uitreiking van de Haagse sportprijzen tijdens het Haags Sportgala in het AFAS Circustheater. Het werd een prachtige avond voor het Nederlandse ijshockey. CAIROX HIJS Hokij won de prijs voor Sportploeg van het jaar en coach Chris Eimers kreeg de titel Sportcoach van het uitgereikt.

EIMERS

Chris Eimers HIJS Hokij Den Haag

Chris Eimers was samen met Jaap Zielhuis (zeilen) en Jac Orie (schaatsen) genomineerd voor de titel van Sportcoach van het jaar. Zielhuis werd geroemd vanwege het fiet dat de watersport equipe onder zijn leiding werd benoemd tot het succesvolste team van het WK in Aarhus. Orie is trainer van de schaatsploeg van Team LottoNL Jumbo en had een succesvolle Olympische winterspelen in Pyeongchang achter de rug. Beide coaches moesten de eer laten aan Eimers, die met zijn HIJS Hokij Den Haag vorig seizoen de triple pakte. De 56-jarige hoofdcoach ontving de prijs uit handen van Richard Krajicek, die ooit jeugdspeler was bij HIJS.

SPORTPLOEG

Chris Eimers HIJS Hokij Den Haag

De mannen van HIJS Hokij gingen op voor de titel Sportploeg van het jaar. Dan moest het in de stemming af zien te rekenen met twee vrouwenkoppels. Het zeilduo Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Afgelopen jaar hadden deze dames een topjaar met als kroon op hun werk de winst tijdens het WK in Aarhus, waar ze wereldkampioen werden. De beachvolleybal dames Sanne Keizer en Medelein Meppelink werden dit jaar Europees kampioen. Het was niet genoeg om HIJS van de titel af te houden, want voor de tweede maal pakten De Uithofbewoners de hoofdprijs. Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden de eer om de prijs te mogen overhandigen een de Haagse ijshockeyers.

Captain Alan van Bentem was ontzettend blij. “Eindelijk winnen we de prijs voor beste sportploeg! We zijn in het verleden meerdere malen genomineerd geweest, maar grepen er toen naast. Nu is het wél onze beurt. Deze prijs is voor de gehele club de waardering die het verdient van de stad Den Haag.”

Ook voorzitter Harry Vlaardingerbroek was een trots man. “We hebben twee mooie prijzen gewonnen met een overweldigend percentage van de publieksstemmen. Dank aan iedereen die op ons heeft gestemd.”

Hij noemde de sportprijzen een mooie bekroning van een uniek seizoen in het 85 jarig bestaan van HIJS Hokij. “Er is een topprestatie op het ijs geleverd door de sporters, maar het team dat deze prestatie mede mogelijk heeft gemaakt is zoveel groter: de vriendinnen, vrouwen, ouders en achterban van de spelers, teambege- leiding, de vele en trouwe sponsoren, fans en de tientallen vrijwilligers. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen kan terecht trots zijn.”

 

Previous Daniel Sprong komt helemaal tot leven in korte week Anaheim
Next Anaheim Ducks wint bij Pittsburgh Penguins, assist Sprong