Düsseldorf en Augsburg nu de directe achtervolgers van Mannheim

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 28 heeft weer plaatsgevonden, Mannheim zit weer in de winning streak, Düsseldorf en Augsburg zijn de nieuwe achtervolgers. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Adler Mannheim – ERC Ingolstadt 7-2

De koploper had een relatief makkelijke middag. Al snel werd er gescoord en na veertig minuten stond het al 4-2. In de derde periode werd die score nog verder uitgebouwd door goals van Mark Katic, Markus Eisenschmid en Garrett Festerling.

Augsburger Panther – EHC Red Bull München 3-2

Wie zou er tweede staan na deze wedstrijd? Dat werd dus Augsburg die door drie powerplay goals de Red Bulls met lege handen naar huis stuurde. De powerplay goals kwamen op naam van Daniel Schmolz, Matt Fraser en de laatste 21 seconden voor de tijd bij een stand van 2-2 werd gescoord door Adam Payerl.

Straubing Tigers – Düsseldorfer EG 2-3

Düsseldorf deed hele goede zaken gezien de uitslagen van de andere wedstrijden met deze overwinning. Daarmee klommen ze de top drie binnen. Een snelle powerplay goal van Marco Nowak bracht DEG op voorsprong maar twee goals van Sven Ziegler zorgde voor een 2-1 achterstand voor Düsseldorf na veertig minuten. In de laatste periode werd via een penaltyshot van Philip Gogulla en een goal van Jaedon Descheneau de overwinning veilig gesteld.

Pinguins Bremerhaven – Krefeld Pinguine 5-3

Een penaltyshot en drie powerplay goals zorgde al binnen veertig minuten voor een 4-0 voorsprong. Krefeld kwam op het bord door Jacob Berglund met een powerplay goal. Justin Feser bracht het verschil weer op vier goals. Via goals van Martin Lefebvre en Adrien Grygiel kwam de eindstand uit op 5-3.

Grizzlys Wolfsburg – Iserlohn Roosters 1-3

Bij Iserlohn zat het venijn in de staart, nadat het na 41 minuten gelijk was geworden met 1-1. Een short handed goal van Marko Friedrich en een empty netter van Luigi Caporusso zorgde voor de drie punten en een 1-3 overwinning in de laatste tien minuten.

Schwenninger Wild Wings – THOMAS SABO Ice Tigers 3-8

Ondanks dat de Wild Wings drie keer op voorsprong kwamen werden ze in periode twee en drie overlopen door de mannen van Nürnberg. Daniel Weiss scoorde een hattrick en Shawn Lalonde en Leo Pföderl hadden ieder drie assists in de met 3-8 gewonnen wedstrijd.

Kölner Haie – Eisbären Berlin 2-5

Keulen liep in eigen huis onder het oog van 11721 toeschouwers tegen een harde nederlaag aan. Na acht minuten stond er al 1-2 op het bord door drie powerplay goals. Twee van Louis-Marc Aubry en een van Frederik Tiffels. Morgan Ellis bracht in de tweede periode Köln op gelijke hoogte maar drie goals op rij van Berlijn door Frank Hordler, Jamie MacQueen en Jonas Muller betekende een 2-5 nederlaag.