Antwerpse ‘Girls Hockey Day’ succes met recordaantal deelneemsters


Girls Hockey Day in Antwerp

Nadat ijshockey club Limburg One dit seizoen het eerste initiatief nam om zelf een Girls Hockey Day te organiseren te Hasselt (22 september) volgt Antwerp Phantoms drie maanden later het voorbeeld met een nooit gezien record aan inschrijvingen. Zo’n 72 ijshockeymeiden namen deel aan het event op de Deurnese ijsbaan Ruggeveld, thuishonk van de Antwerp Phantoms.

Hiermee wil Antwerp Phantoms uitdrukkelijk meewerken om ijshockey voor meisjes en dames terug mee op de kaart te zetten. De ploeg uit Deurne is immers een pionier wat damesijshockey betreft – net zoals bij de G-sport variant para-ijshockey – en was destijds ook één van de eerste clubs die ooit een damesteam opstelde in de toenmalige BeNe-competitie voor dames.

Girls Hockey Day in Antwerp

Tijdens deze Girls Hockey Day werd er getraind, gespeeld en initiatie gegeven. Ook de speelsters van het Nationale damesteam waren talrijk aanwezig en begeleidden de jongere speelsters als ‘buddies’.

De organisatie was in handen van Tina Moons, voormalig speelster van het Nationale Damesteam, ‘hockeymom’ en coach U12 Antwerp Phantoms. Alle activiteiten op het ijs verliepen onder het vakkundige oog van de Bondscoaches van het Nationale Damesteam, Tim Vos en Sven Van Buren. Jan Van Beveren, Technisch Directeur Antwerp Phantoms, Bondscoach Heren en U20, gaf tevens initiatie aan de aspirant-speelsters.

“Alle deelneemsters hadden een fantastische dag”, aldus coördinator Tina Moons. “We hadden trouwens een record aan deelneemsters, meer dan 70 van over heel België. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

Previous Zege op Penguins lichtpuntje in mindere week van Anaheim Ducks
Next 4-on-4: Crocodiles failliet, Sluiting Thialf, Microz Eaters en NHL Outdoor