Grote zeges Geleen, Heerenveen en Den Haag


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteravond drie wedstrijden in de BeNe League, die 38 doelpunten opleverden. Geleen, Heerenveen en Den Haag boekten grote zeges op respectievelijk Trappers TT, Amsterdam en Antwerp. Ed Versteeve praat je bij.

CAIROX HIJS HOKIJ – ANTWERP PHANTOMS 11-3

De kersverse Haagse Sportploeg van het jaar pakte een klinkende zege in De Uithof. Anders dan de uitslag doet vermoeden beet Antwerp ruim 30 minuten goed van zich af. In de eerste periode werd er door beide teams op goed tempo gespeeld en verraste Phantoms daarbij door goed compact spel. De Belgen doken enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Cas Neuman. Op de powerplay zorgde Stace van Bentem voor de eerste treffer. Daarmee kon de Teddy Bear Toss los gaan op de tribunes.

Na de hervatting bleef Antwerp bij en kwam via Akke Klijsen verdiend op gelijke hoogte met Den Haag.  Reinier Staats gaf zijn ploeg een nieuwe voorsprong, waarna HIJS in het slot van de tweede doorgang de beslissing plaatste. Alan van Bentem en knappe treffers Joey Oosterveld van Levi Boer brachten de stand op 5-1. De bezoekers beten nog één maal van zich af en deden dat op fraaie wijze; Patrick Van Noten Jr brak aan de linkerzijde uit en scoorde met een prachtige backhand. Amper bekomen van de treffer herstelde Donny van Musscher de marge van vier. Daarna vloeiden de krachten weg bij Phantoms en dat buitte de ploeg van Chris Eimers uit. Twee treffers van Alan van Bentem, Mike Verschuren, de eerste treffer van Jelle Kronenburg en Raymond van der Schuit maakten de elf treffers vol. Tussendoor had Kevin de Winter de derde treffer van Antwerp op de borden gezet.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – AMSTERDAM TIGERS 8-1

Unis Flyers Heerenveen moet voorlopig buiten Thialf spelen en week voor het duel met Tigers uit naar Leeuwarden. De schrik zat er 39 tellen even in bij de thuisploeg toen Maarten Brekelmans de bezoekers op voorsprong zette. Aanvoerder Tony Demelinne bracht op de powerplay snel de 1-1 op het bord. Na twee minuten lagen er even zoveel goals in de netten. Heerenveen had wel de overhand, maar drukte nog geen stempel. Trevor Hunt zette zijn ploeg met een schot van de blauwe lijn op voorsprong voor een 2-1 ruststand.

UNIS Flyers Heerenveen Leeuwarden
Foto: UNIS Flyers Twitter

Flyers nam vroeg in het middenstuk afstand. Nadat Bezak de lat raakte zette opnieuw Demelinne zijn naam op de score sheet. Niet veel later bracht Ronald Wurm met een ziedend schot de Friezen op 4-1. Amsterdam gaf niet op en had pech dat het twee maal het ijzerwerk raakte. Adam Bezak zette met een fraaie treffer de 5-1 ruststand op het bord. Ook in de derde periode bood Tigers redelijk weerstand, maar het verzet werd halverwege definitief gebroken. Tony Demelinne (2x) en Jasper Nordemann bepaalden de eindstand in de Elfstedenhal op 8-1.

TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – MICROZ EATERS GELEEN 1-14

Geleen reisde als koploper af naar Tilburg om aan te treden tegen het Toekomstteam van Trappers. Zoals vaker dit seizoen werd de wedstrijd in het eerste kwartier beslist. Een loepzuivere hattrick van Lukasz Bartak en een goal van Matt Beer zorgden voor een 0-4 stand. Geleen liet dit keer niet los en uiteindelijk zetten Nick Verschuren, Matt Beer en Bartak ieder vier treffers op hun conto. Dean Moors en Tom Marx completeerden de veertien treffers van de Limburgers. Delaney Hessels deed bij 0-10 iets terug namens Trappers.

De koploper kan zich op gaan maken voor (op zijn minst) drie duels tegen CAIROX HIJS Hokij. Morgen voor de BeNe League en volgende week voor minimaal twee duels in de beker.

Previous Tilburg Trappers wint na een moeizame eerste periode in Erfurt
Next Daniel Sprong vraagteken voor duel tegen Buffalo Sabres