Tilburg Trappers wint na een moeizame eerste periode in Erfurt

Op zo’n 500 kilometer van Tilburg af kon Tilburg Trappers vanavond de lastige wedstrijden van vorige week van zich afschudden. Op vrijdagavond werd er in Erfurt het duel gespeeld tussen de TecArt Black Dragons en de Tilburg Trappers. Deze twee teams hadden elkaar al twee keer eerder ontmoet dit seizoen. Beide wedstrijden werden door de Tilburgers gewonnen. Vandaag won de tabellenführer met 1-4 in Erfurt van de TecArt Black Dragons na een moeizame eerste periode. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Moeizame periode

De wedstrijd was nog maar een minuut onderweg of de Trappers zagen al een medespeler richting de strafbank schaatsen. Die Tilburgse straf zorgde niet voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg, al hadden ze wel een aantal goede kansen. Ook de bezoekers kregen het niet voor elkaar om de openingstreffer te maken. Pas na tien minuten spelen lukten het de Trappers om druk uit te oefenen op de defensie van Erfurt. Na vijftien minuten kregen de Tilburgers serieuze kansen. Dat resulteerde overigens na zeventien minuten in de 0-1 voorsprong dankzij een goal van Ivy Van Den Heuvel. De goal van de Tilburgse teamcaptain werd uiteindelijk de enige goal in de moeizame eerste periode.

De maker van het enige doelpunt in de moeizame eerste periode.

De gelijkmaker

Het ging gelijk op in de tweede periode. Erfurt zag na vijf minuten spelen een speler richting de strafbank gaan. Ook de Tilburgers wisten van hun eerste powerplay van de avond niet te profiteren. Vrijwel direct nadat het Duitse team compleet was, zagen zij alweer een andere speler op de strafbank plaatsnemen. Ook tijdens deze straf kon Tilburg niet overtuigen. De Black Dragons konden zonder schade de Tilburgse powerplay doorstaan. Na 33 minuten spelen moest het team van coach Bo Subr vol aan de bak. Vanwege twee straffen kort na elkaar, moesten de Tilburgers iets minder dan anderhalve minuut een dubbele powerplay doorstaan. Dat lukte niet, de Slowaak Michal Savan profiteerde van de dubbele powerplay en maakte de gelijkmaker. Jordy Verkiel zorgde ervoor dat de Trappers alweer na drie minuten op voorsprong stonden. Het waren Reno De Hondt en Giovanni Vogelaar die Verkiel in scoringspositie brachten.

Jordy Verkiel Foto: Arie Leeuwesteijn

Uitbouw voorsprong

Ook in de derde periode zagen de Black Dragons al snel een speler richting de strafbank vertrekken. Ondanks een enorme kans tijdens de Tilburgse powerplay wist de koploper van de Oberliga Nord de voorsprong niet uit te bouwen. Vrijwel direct nadat Erfurt compleet was, stonden ze alweer met een mannetje minder op het ijs. De tweede powerplay voor de Trappers in de derde periode had ook weinig nut omdat de Tilburgers zelf ook een mannetje moesten ‘inleveren’ vanwege tripping. De Tilburgers voerden tien minuten voor tijd de druk op, omdat de 1-2 voorsprong niet genoeg was om daarmee de wedstrijd uit te spelen. Die druk werd voor de Black Dragons alleen maar groter, omdat zij vervolgens acht minuten voor tijd wederom een straf kregen. Ryan Collier profiteerde van de ruimte die ontstond dankzij de straf van Erfurt. Collier maakte de 1-3 powerplaygoal op aangeven van de teamcaptain en Brock Montgomery.

Ryan Collier. Foto: Arie Leeuwesteijn

Shorthanded goal

Vervolgens kregen de bezoekers diverse straffen te verduren. Een dubbele powerplay voor Erfurt zorgde niet meer voor gevaar. De koploper van de competitie speelde de wedstrijd uit met een man minder vanwege een straf, anderhalve minuut voor tijd. Het werd niet meer spannend. Mickey Bastings gaf na een pass van Van Den Heuvel de genadeklap. De wedstrijd was twaalf seconde voor tijd dankzij de shorthanded goal van Bastings gespeeld. Tilburg Trappers won met onder andere een powerplay goal en een short-handed goal in Erfurt van de TecArt Black Dragons.

Mickey Bastings thuis tegen TecArt Black Dragons Erfurt. Foto: Arie Leeuwesteijn

Zondag speelt de tabellenführer thuis op stappegoor tegen Harzer Falken uit Braunlage. Het wordt zondag volle bak. Het is bijna uitverkocht en de staanplaatsen zijn al in de verkoop gegaan. De wedstrijd begint om 15:00.