IJshockeyhal Thialf blijft tot en met 1 februari gesloten


Thialf UNIS Flyers Heerenveen

De ijshockeyhal van Thialf blijft tot 1 februari dicht. Dit is bekend gemaakt op een persconferentie in Heerenveen. De periode tot februari is nodig om het werk uit te voeren om de constructie van van de hal weer veilig te krijgen. Over de kosten komt later een beslissing. De gemeente schiet de kosten voor het versterken van de dakconstructie voor. Het is nu zaak om zo snel mogelijk de hal weer in gebruik te krijgen, zodat er getraind en gespeeld kan worden. Na die periode wordt er gekeken wie precies waarvoor verantwoordelijk is (geweest) in Thialf.

Op de persconferentie na het overleg stelde de constructeur dat het bij de renovatie van 2004 fout is gegaan. De metalen dakplaten die toen gebruikt zijn, zijn volgens hem niet geschikt om stabiliteit te realiseren. De theoretische meting gaf geen grote vervorming aan, maar de twijfels bleven. Daarom werd besloten tot de praktijk proef van afgelopen dinsdag. Daarbij bleek dat de afwijkingen te groot werden. De grens was gesteld op 10 mm vervorming, maar bij 200 kg bleek deze al 13 mm te zijn. Bij een gewicht van 600 kg liep deze al op naar 30 mm waardoor een onveilige situatie zou kunnen ontstaan.

FLINKE PUZZEL

Ron Berteling Schaal UNIS Flyers Heerenveen CAIROX HIJS Hokij Face-Off IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Uit testen -eerder deze week- werden aan de dakconstructie enkele vervormingen geconstateerd. Vanavond speelt Heerenveen het duel met Amsterdam al in Leeuwarden. Ook het tweede duel in de halve finales van de beker, volgende week zaterdag, zal nu op de thuisbasis van Capitals Leeuwarden worden gespeeld tegen Nijmegen. Eerder werd het duel tegen Herentals al verplaatst naar januari, maar die zal dus opnieuw moeten worden ingepland.

Voor de thuisduels in de BeNe League tegen Geleen, Herentals, Mechelen en Zoetermeer moet nu in allerijl een oplossing worden gezocht. Ook alle jeugdduels en trainingen moeten verplaatst worden. Leeuwarden kan -zo lijkt het- dit vraagstuk niet in zijn geheel opvangen. Een vraagstuk dat dus de nodige hoofdbrekens vergt.

 

 

Previous Stefan Liv: voor altijd nummer 1
Next Tilburg Trappers wint na een moeizame eerste periode in Erfurt