Het WK U20, Calder Trophy, CHL en de halve finales in de beker


Devils Flyers BeNe League IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

Het is nog ruim een week, maar de halve finales van de beker in België en Nederland komen er aan. Wie gaan door naar de finale?

Cor: In België is dat een makkelijke keuze, Herentals en Luik steken er met kop en schouders bovenuit. In Nederland is het een beetje moeilijker voorspellen. Ik denk dat de Eaters nipt winnen van Den Haag maar voor Nijmegen tegen de Flyers… poeh, normaliter zeg ik “makkelijk” de Flyers maar nu met dat gedoe van hun hal werkt dat misschien door in de club. Best of three all te way met overtime in de derde en dan Flyers toch door.

Christian Pierre: In België zijn Herentals en Luik (of is het Geluik ;-)) sowieso de twee contenders. Over Nederland durf ik mij niet echt uit te spreken. Ik vermoed Geleen en Nijmegen in de finale, waarbij Den Haag en Heerenveen uitvallen. Dat is dan wel afhankelijk als die laatste vrij snel uitsluitsel krijgt van de situatie van hun thuishaven.

Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Cindy: In Nederland denk ik dat Geleen tegen Heerenveen in de finale komt te staan. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik hoop dat de problemen bij het Thialf niet veel van invloed zijn. Van de Belgische teams kunnen we al (bijna) zeker zeggen dat het Herentals en Luik worden die in de finale tegen elkaar gaan strijden. Het verschil met de nummers drie en vier is enorm.

Jonathan: In België zullen Herentals en Luik tegenover elkaar komen te staan in de finale, zonder twijfel. Beide teams domineren momenteel in de Belgische competitie, maar ook in de BeNe League. In Nederland zal het heel nipt worden: ik verwacht een finale van Nijmegen tegen Den Haag. De strijd tussen Den Haag en Geleen zal denk ik drie wedstrijden opleveren, waarbij het resultaat heel erg afhankelijk gaat worden van de strijdlust van de Haagse ploeg (die zullen zich nu echt moeten herpakken). Nijmegen zou zo maar in twee wedstrijden door kunnen stomen: die vind ik momenteel net iets overtuigender spelen dan Heerenveen.

Previous Düsseldorf en Augsburg nu de directe achtervolgers van Mannheim
Next Bittere pil UNIS Flyers Heerenveen; Thialf blijft gesloten