Bittere pil UNIS Flyers Heerenveen; Thialf blijft gesloten


Thialf UNIS Flyers Heerenveen

Slecht nieuws voor UNIS Flyers Heerenveen. Gisteren werden er stabiliteitstesten gedaan bij de ijshockeyhal in het Thialf, maar deze pakten niet gunstig uit voor de Friezen. Uit de testen is naar voren gekomen dat aan de dakconstructie enkele vervormingen zijn geconstateerd. Daarmee is de twijfel over de veiligheid terecht gebleken, zo oordeelt de gemeente. Thialf blijft dus voorlopig dicht.

ONDUIDELIJK TIJDSPAD

Het doel van de test was om duidelijkheid te krijgen over veiligheidssituatie van de hal. In de komende twee dagen gaan de constructeurs beoordelen of het haalbaar is om op korte termijn met maatregelen te komen om de hal weer veilig te kunnen laten gebruiken. “Liefst had ik alle betrokkenen nu verteld dat de metingen van gisteren iets aantoonden dat heel vlot op te lossen zou zijn. Jammer genoeg kan ik dat op dit moment niet. De enige boodschap die we nu kunnen geven is dat het op dit moment niet veilig is om de hal te gebruiken,” zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan.

Eerder was wel duidelijk dat er drie mogelijke scenario’s waren.

  • Er zou bij de metingen niets aan de orde zijn en de hal zou gelijk weer open kunnen
  • Er zouden aanpassingen nodig zijn die op korte termijn uitvoerbaar zijn
  • Het zou een kwestie worden van een langere adem

Bij de proef van gisteren is de trekkracht op de gevel en de dakconstructie voorzichtig opgevoerd. Door het opvoeren van de druk op de gevel en de constructie zijn extreme situaties als zware storm, rukwinden of sneeuwval gesimuleerd. Komende vrijdag wordt in de loop van de dag duidelijkheid gegeven over de haalbaarheid van de maatregelen die de constructeurs dan beoordeeld hebben.

De eerste voorzichtige reacties uit Flyers-hoek verraden een grote teleurstelling, vanwege de aanhoudende onzekerheid over het openstellen van de ijshockeyhal.

Previous Het WK U20, Calder Trophy, CHL en de halve finales in de beker
Next Mannheim loopt verder uit op achtervolgers