Mannheim loopt verder uit op achtervolgers

Face-Off IJshockey DEL

Met de feestdagen om de hoek wordt het erg druk qua ijshockey in de DEL want er wordt om de dag gespeeld. Heeft Cor Machielsen in ieder geval een goed excuus om tweede kerstdag geen familiebezoek af te moeten leggen want hij “moet” dan DEL kijken. Ook in speelronde 29 keek hij weer mee en zag een mooie wedstrijd tussen Krefeld en Bremerhaven. Hier volgt weer de update.

Kölner Haie – Adler Mannheim 1-5

De koploper had geen enkele moeite met de Haie. Na 41 minuten stond er al 0-4 op het scorebord. De laatste twee goals kwamen van Felix Schutz voor Köln en Chad Kolarik voor Mannheim.

Düsseldorfer EG – Pinguins Bremerhaven 2-3 SO

Maar liefst achttien shootouts waren er nodig voor de Pinguins uit Bremerhaven om DEG op de knietjes te krijgen. Na een spannende en intensieve wedstrijd konden beide teams in de overtime niet scoren, ondanks dat Bremerhaven nog een powerplay kreeg van twee minuten hielden de Düsseldorfer stand. Fyodor Kolupaylo scoorde de 1-2 en de game winning shootout.

Eisbären Berlin – THOMAS SABO Ice Tigers 2-5

Binnen 23 seconden lag de 0-1 al achter goalie Kevin Poulin door Jason Bast. Poulin zou na de achtste minuut al gewisseld worden omdat binnen 29 seconden twee keer werd gescoord door de Ice Tigers via Leo Pföderl en Mike Mieszkowski. Florian Busch scoorde de 2-3 maar in de tweede periode bracht Brandon Buck het verschil weer op twee en Will Acton scoorde een empty netter in de laatste minuut.

ERC Ingolstadt – Straubing Tigers 1-4

Na 23 minuten was de stand al 0-3 door goals van Michael Connolly, Stefan Loibl en Mitchell Heard. Joachim Ramoser deed nog wat terug maar het mocht niet baten, want Sven Ziegler scoorde de empty netter zodat Ingolstadt voor de zevende keer op rij verloor van Straubing.

Krefeld Pinguine – Schwenninger Wild Wings 3-5

Dat Krefeld verliest is eigenlijk te bizar voor woorden. Maar liefst 66 keer werd er op de goal van Dustin Strahlmeier geschoten en hij stopte er 63. Mede dankzij zijn uitstekende keeperswerk en het wat mindere van Dimitri Pätzold konden de Wild Wings drie punten mee nemen naar Schwenningen. Binnen 33 minuten was de stand al 0-4 en kon goalie Pätzold naar de bank en werd vervangen door Ilia Proskuryakov. De Pinguine kwamen nog terug naar 3-4 door goals van Jacob Berglund, Martin Schymainski en Phillip Bruggisser. Na de 3-4 hadden de Krefelders nog vijftien minuten om de stand gelijk te trekken. Dat lukte niet en zeven seconden voor tijd was er nog de empty netter van Philip McRae die de eindstand op 3-5 bepaalde.

Grizzlys Wolfsburg – Augsburger Panther 4-2

De nummer twee Augsburger Panther leed duur puntenverlies. Na de eerste periode stond er 1-2 op het bord maar dat werd teniet gedaan door goals van Nickolas Latta en Brent Aubin voor Wolfsburg. Jeremy Welsh bouwde in de derde periode zelfs de voortsprong uit.

Iserlohn Roosters – EHC Red Bull München 3-5

Een ijzersterke derde periode zorgde ervoor dat de mannen uit München weer aansluiting bij de top hebben, want na veertig minuten was de stand nog 2-2. John Mitchell en Andrew Bodnarchuk bouwden de score uit, maar in de 56e minuut was er toch nog de aansluitingstreffer van Dylan Yeo. Verder kwamen de Roosters niet, want in de allerlaatste minuut scoorde de oud Colorado Avalanche speler Mitchell zijn tweede van de avond met een empty netter.