Het WK U20, Calder Trophy, CHL en de halve finales in de beker


Elias Pettersson blinkt uit bij Vancouver Canucks. Rasmus Dahlin doet dat bij Buffalo Sabres. Wie van deze twee gaat de Calder Trophy (beste rookie in de NHL) winnen? Of is er toch nog een ander die er mee aan de haal gaat?

Cor: Dat zou zo maar Elias Pettersson kunnen zijn als hij dit niveau vol houdt en geen blessures krijgt. Aangezien ik veel Pacific kijk zie ik hem regelmatig dingen doen waarvan ik denk: zo jongetje jij kan best hockeyen. Daar gaan de Canucks nog heel veel plezier aan beleven. Nu al op 28-16-17! Ik denk dat de General Managers van de nummers 1 t/m 4 soms nog weleens zwetend wakker worden nu ze Elias zien spelen t.o.v. hun picks. Nolan Patrick nr 2 pick Flyers 26-5-5, Nico Hischier nr 1 pick Devils 25-6-13, Miro Heiskanen nr 3 pick Dallas 32-7-10 en nr 4 pick Cale Maker speelde nog geen NHL-wedstrijd voor de Avalanche en slijt zijn dagen in de NCAA bij Umass (Amherst).

Christian Pierre: Gezien ik verscheidene zomers in Vancouver vertoefde en de Canucks toch mijn favoriete NHL-team zijn, zeg ik uiteraard Elias Petterson.

Cindy: Elias Petterson als ik kijk naar de antwoorden van mijn collega’s hierboven. Jammer dat je de Calder Trophy maar één keer kunt winnen, anders had ik natuurlijk Auston Matthews gezegd. Ik volg grotendeels alleen mijn favoriete team, Toronto Maple Leafs, in de NHL.

Jonathan: Er zijn natuurlijk nog genoeg andere kandidaten die een serieuze kans maken op de Calder Trophy. Anthony Cirelli, om er maar een te noemen. Natuurlijk zit hij ‘slechts’ in de derde lijn van Tampa Bay, maar dat is wel een van de meest scorende teams in de NHL. Cirelli moet daarom niet onderschat worden. Maar als je kijkt naar populariteit en publieksvoorkeur, dan verwacht ik wel dat Elias Petterson met de trophy aan de haal gaat.

Previous Düsseldorf en Augsburg nu de directe achtervolgers van Mannheim
Next Bittere pil UNIS Flyers Heerenveen; Thialf blijft gesloten