‘Away Day Tilburg Trappers Fanatic voelt als één grote familie’


Face-Off IJshockey Columns

Namens Face-Off reisde Cindy Scheffers zondag 16 december mee naar Herne met de supportersclub Tilburg Trappers Fanatic. De ‘Away Day’ stond op het programma. De nacht ervoor had het flink gevroren en er lagen nog enkele resten sneeuw hier en daar. Ondanks dit koude weer reisden ongeveer 280 fanatieke supporters in drie dubbeldekkerbussen de spelers achterna. Daarnaast kwamen er nog redelijk veel supporters met eigen vervoer. Genoeg mankracht om even luid aanwezig te zijn in de Hannibal Arena als de supporters van de tegenpartij, Herner EV. Een sfeerimpressie van een bijzonder geslaagd evenement, dat jaarlijks georganiseerd wordt.

Foto: Cindy Scheffers

Niet zomaar een ‘gewone’ uitwedstrijd

Bij aankomst op Stappegoor waren er zo’n twintig supporters te zien voor de ijshal. Het leek van buitenaf net alsof er een ‘gewone’ uitwedstrijd op de planning stond. Niets was minder waar. Eenmaal binnen in de Sportsbar was het een drukte van jewelste. Onder het genot van een drankje werd er hevig gediscussieerd over voorgaande wedstrijden én natuurlijk over de wedstrijd die die avond zou plaatsvinden. Één ding was zeker; Tilburg Trappers zou gaan winnen, volgens enkele supporters die ik gesproken had. Vol goede moed zwaaiden de trouwe supporters, mét vuurwerk, de spelersbus uit.

Foto: Cindy Scheffers

Bussen vol gepassioneerde supporters

Niet veel later was het tijd voor de supporters om ook te vertrekken. Het verbaasde me hoe snel iedereen in de bussen zat. Wilde iedereen nou zo graag op een bepaalde plek zitten of wilden ze zo snel mogelijk herenigd zijn met hun favoriete ploeg? Voor ik het wist was ik de laatste die in één van de bussen plaatsnam. Ironisch genoeg moest de drank plaatsmaken voor mij, zó vol zaten de bussen. In de bus raakte ik aan de praat met Jan Ermes, gastheer van de Biergarten bij Trappers. Hij vertelde kort vol trots over zijn werkzaamheden en nodigde mij uit om ook eens te komen kijken, want daar was het pas écht gezellig, volgens hem. Het gesprekje duurde maar kort, omdat hij nauwelijks twee minuten op zijn stoel kon blijven zitten, omdat hij het drinken verzorgde in de bus. Geen één keer heb ik hem geïrriteerd zien kijken dat hij alwéér van zijn stoel af werd geroepen. Ik kon aan hem zien dat hij alles met plezier en liefde deed. Jan was niet de enige persoon waarbij ik dit zag. Tjonge jonge, wat hebben de Trappers toch enorm geluk met zoveel gepassioneerde en liefdevolle supporters!

Foto: Cindy Scheffers

Bier und Bratwurst

Eenmaal aangekomen vlogen de meeste supporters gelijk naar de horecagelegenheid voor, in de meeste gevallen, het bier en de Bratwurst. Na anderhalf uur onder het genot van een hapje en drankje(s!) gekletst te hebben, was het tijd voor de wedstrijd. Ik zag tal van emoties bij de supporters voorbij komen. De Trappers bouwden een voorsprong op van 1-4. Daardoor was de vreugde enorm. Het staanvak werd geheel omgetoverd tot een Tilburgs feestje, tot ergenis van de beveiliger die de supporters uit het looppad moest houden. Helaas was de vreugde van korte duur, doordat Herner op gelijke stand kwam. Ongeloof, woede, teleurstelling en zelfs verdriet. Dat waren de emoties die ik aan het einde van de wedstrijd voorbij zag komen. De Trappers verloren de wedstrijd in overtime met 6-5. Het was muisstil in onze bus op de terugreis.

Foto: Cindy Scheffers

Één grote familie

Mijn conclusie is dat het concept van een Away Day enorm positief is voor de ijshockeygemeenschap. Door de sponsoren is de prijs van de tickets zeer aantrekkelijk, waardoor vaak familie en vrienden meegenomen worden. Een geweldige kans om nieuwe mensen met het ijshockeyvirus te besmetten. Ik raad iedereen aan om een keer mee te gaan. Dezelfde passie delen maakt dat je je verbonden voelt met elkaar. Het voelt als één grote familie. De sfeer van de Away Day was uniek. Ik wil iedereen bedanken die, ondanks dat ik gewapend was met een camera, mij thuis heeft laten voelen tussen de fanatieke supporters. Hopelijk tot de volgende wedstrijd!

Foto: Cindy Scheffers

 

 

 

Previous Herentals in knotsgek duel langs Luik, Geleen verslaat Nijmegen en pakt koppositie
Next Daniel Sprong komt helemaal tot leven in korte week Anaheim