Update Flyers: Nog geen duidelijkheid over opening hal, Heerenveen – Tigers in Leeuwarden


Ron Berteling Schaal UNIS Flyers Heerenveen CAIROX HIJS Hokij Face-Off IJshockey
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

Er is nog even geen witte rook in Friesland, waar UNIS Flyers Heerenveen uit moet uitwijken voor haar thuiswedstrijden. Eerder meldden wij dat er woensdag mogelijk nieuws zou komen. In een update vernamen we dat we deze week nog geen duidelijkheid kunnen verwachten.

Ondanks de hoopvolle woorden vanuit Heerenveen, is de kogel nog niet door de kerk. Naar verluidt willen bouwkundigen eerst nog wat meer tests en simulaties doen. Voorlopig blijft de hal dus dicht. Dat betekent dat de Amsterdam Tigers volgende week vrijdag in Leeuwarden zal spelen. De wedstrijd tegen Herentals wordt verzet naar 26 januari

Men hoopt op meer nieuws begin volgende week.

In een eerste reactie verklaart voorzitter Henk Hoekstra de situatie te betreuren, maar dat veiligheid boven alles gaat. “Dit geeft je als club een heel machteloos gevoel”, erkent Hoekstra. “We moeten het besluit van de gemeente afwachten. Hoe vervelend we het ook vinden en we beseffen dat de hele club geraakt wordt, moet je er niet aan denken dat de hal te vroeg vrijgegeven wordt, er een wedstrijd gespeeld wordt en dat er iets gebeurt.”

Beluister ook de laatste editie van de Face-Off Podcast, waarin de situatie in Heerenveen uitgebreid wordt besproken:

Previous Pilsen, Frölunda, Salzburg en München naar halve finales CHL
Next Visby/Roma met Martijn Oosterwijk in de AllEttan