Sprong kijkt uit naar debuut als Duck: ‘Dit is een nieuw begin’


Foto: Anaheim Ducks

Maandag werd bekend dat Daniel Sprong door de Penguins is getraded naar de Anaheim Ducks. De uitzichtloze situatie was, zowel voor Sprong als voor het team, een blok aan het been. Inmiddels is de geboren Amsterdammer in Californië en kijkt hij ernaar uit zijn stempel te drukken op het team.

“Als je maar vijf minuten per avond speelt, vraag maar rond, kun je niet veel doen. Zeker niet als je de hele derde periode op de bank zit”, zei Sprong in zijn eerste interview als Duck. “Het is lastig om iets voor elkaar te krijgen. Die kaart kreeg ik toebedeeld. Dit is een nieuw begin, een nieuwe kans. Ik ben blij hier te zijn en kan niet wachten om te beginnen!”

Hoewel de donkere wolk al wat langer boven het hoofd van de 21-jarige Nederlander zweefde, kwam de trade toch op een onverwacht moment. “Ik had net boodschappen gedaan en de koelkast gevuld toen ik werd gebeld. Ik heb toen tegen mijn huisgenoten gezegd dat de inhoud voor hun is”, vertelde Sprong lachend.

‘Hij is snel!’

Tijdens zijn eerste training schaatste Sprong op een lijn met Adam Henrique en Nick Ritchie. Mogelijk speelt Sprong vannacht tegen Chicago Blackhawks al samen met de veteranen. Henrique ziet het wel zitten. “Hij is snel”, zei hij lachend. “We hadden een goede training. Ik denk dat het voor hem ook goed is om hier te zijn, het ijs aan te voelen en een training mee te maken.”

Ondrej Kase zakt door de komst van Sprong mogelijk naar de vierde lijn. Coach Randy Carlyle benadrukte echter dat nog niets vast staat. “We hebben het idee dat we wat meer offensieve kracht nodig hebben. Hij heeft dat wel laten zien in de American Hockey League. In Pittsburgh viel hij buiten de boot, maar hij is zeker iemand die in onze top-9 thuishoort.”

Vanavond om 4.30 uur Nederlandse tijd kan Daniel Sprong debuteren voor de Ducks tegen Chicago Blackhawks.

Previous Frölunda creëert goede uitganspositie voor het bereiken van de halve finale
Next 'We willen naar een zo sterk mogelijke BeNe League competitie voor iedereen'