Breaking: Daniel Sprong getraded naar Anaheim Ducks!


Beeldbewerking: Tom de Groot

Daniel Sprong lijkt uit zijn lijden te zijn verlost. De Nederlander zat op een doodlopend spoor bij de Pittsburgh Penguins en maakt nu de overstap naar de Anaheim Ducks. Dat betekent voor Sprong een overstap van de Metropolitan Division naar de Pacific, een flinke verhuizing dus.

Zowel Anaheim als Pittsburgh is niet goed begonnen aan de competitie. De Pens staan momenteel zesde in de Metro. Anaheim klom inmiddels, mede dankzij goed keeperswerk van John Gibson, naar de tweede plek in de Pacific. Pittsburgh ontvangt in ruil voor Sprong het Zweedse talent Marcus Pettersson. Hij is, in tegenstelling tot Sprong, nog in bezit van een rookiecontract en kan dus wel naar de American Hockey League worden gestuurd.

Nieuwe situatie, oud nummer

Sprong, die de afgelopen weken doorbracht op de tribune in Pittsburgh, had geen uitzicht meer om te spelen. In de NHL bij de Penguins was er geen vertrouwen en terugsturen naar de AHL was geen optie. Daarmee lijkt dit de beste oplossing voor de Nederlander, die nu hopelijk weer aan spelen toe zal komen. Sprong heeft nog een contract in de NHL tot de zomer van 2020.

Face-Off heeft vernomen dat de 21-jarige Nederlander dinsdag voor het eerst mee zal trainen. Bovendien grijpt hij terug naar nummer 11, waarmee hij bij de junioren en tot en met de Charlottetown Islanders furore maakte. In Pittsburgh speelde Sprong met nummer 41.

In Pettersson krijgen de Penguins een 22-jarige verdediger die in 2014 als 38e werd gedraft, nadat Anaheim de betreffende draftpick ontving van de Toronto Maple Leafs. Sprong werd in 2015 als 46e gedraft.

Bij de Penguins speelde Sprong verspreid over drie seizoenen 42 wedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer en leverde hij vijf assists.

Previous Luleå koploper SHL, Hamers en Dijkema scoren, Zweedse justitie klaagt speler aan voor check
Next München en Augsburg naderen Mannheim na derde verlies op rij