Daniel Sprong, imports, passie voor de sport en de BeNe League


Wat is in jouw ogen de kracht van de BeNe League? Zijn er zaken die jij anders zou willen zien in de toekomst?

Tom: Iedereen heeft passie voor de sport. De afstanden tussen clubs zijn soms aardig groot, maar toch staat er elk weekend een volledig team op het ijs in twee landen waar ijshockey niet heel groot is. Dat is denk ik de kracht van de BeNe League momenteel: een hechte community rasijshockeyers. Natuurlijk zie ik graag de populariteit van de sport groeien door initiatieven voor de jeugd. Bijvoorbeeld een gelinkte jeugd competitie op  den duur zou ik wel echt tof vinden.

Cor: Het is eerder het omgekeerde, is er wel een kracht? Het begon al aan het begin van het seizoen met het gedoe van Amsterdam en de bekercompetitie en gezien de affaire Cas Staps blijkt wel dat de neuzen in ieder geval bij de voorzitters niet dezelfde kant op staan. Ik ben bang dat de verdeeldheid onderling alleen maar vergroot is door dit soort zaken. Ik mis de eenheid vooral naar buiten toe. Op dit moment is er wat mij betreft geen kracht binnen de BeNe League. En met het laatste nieuws dat Amsterdam is weggelopen uit het laatste overleg in de Bene League, wordt mijn vermoeden nog maar eens bevestigd.

Jonathan: De kracht van de BeNe League zit in mijn optiek in de samenwerking tussen clubs uit verschillende landen om een mooie competitie op te zetten, wat de kwaliteit van alle clubs uiteindelijk ten goede moet komen. Het zou natuurlijk leuk zijn om te zien dat er in de toekomst een minder groot verschil tussen de betere teams en de minder goede teams zou zijn, maar dat is iets wat tijd kost. In dat kader blijf ik voorstander van een promotie en degradatie systeem, maar in een eerdere 4-on-4 hebben we daarover al de voors- en tegens besproken.

Tim: Ik denk dat we de afgelopen tijd genoeg hebben gezien wat beter kan op transfergebied. Leg de zaken gewoon vast. Het is duidelijk dat een gentleman’s agreement een garantie geeft tot de deur. Ik had het liever anders aangekaart zien worden, maar blijkbaar moet het op deze manier. Het zet de organisaties hopelijk aan het denken.

Als ik hardop mag dromen zou uiteindelijk een structuur met promotie en degradatie top zijn. Hier is ijshockey op dit moment alleen niet groot genoeg voor. We hebben al moeite om de competitie te vullen met ploegen uit binnen- en buitenland.

 

Previous 'Amsterdam Tigers stapt mogelijk volgend seizoen uit BeNe League'
Next NHL verwelkomt Seattle officieel tot competitie: team van start in 2021