Daniel Sprong, imports, passie voor de sport en de BeNe League


De kogel is door de kerk; Daniel Sprong is speler van Anaheim Ducks. Past die ploeg bij zijn spel? En op welke lijn verwacht jij hem?

Daniel Sprong Anaheim Ducks
Fotobewerking Tom de Groot, Face-Off

Cor: Ik gok dat hij begint op de vierde lijn, als hij al aan spelen toe gaat komen. Hij zal het gevecht aan moeten gaan met de andere jonkies Sherwood en Rowney. Maar wat als Corry Perry en Patrick Eaves terugkomen van blessures. Pontus Aberg lijkt op te bloeien in Anaheim speelt zelfs al op de eerste lijn. Jakob Silfverberg en Ondrej Kase krijg je er ook niet snel uit op lijn twee en drie. Het was uitzichtloos in Pittsburgh maar in Anaheim zal het ook lastig worden. Enig voordeel daar er schijnt altijd de zon.

Jonathan: Ik verwacht dat Sprong in ieder geval meer ijstijd zal krijgen, want ik zie hem bij de Ducks niet in de vierde lijn belanden. Dat zal hem de ruimte geven om zich te ontwikkelen en dus ook om beter te presteren. Of het spel van het team bij hem past: lastig te zeggen. Het zal wel fysieker zijn dan hij gewend is, maar daar zal hij zich aan moeten leren aanpassen.

Tim: Anaheim heeft ook een aantal jonge getalenteerde spelers. Het is dus niet zomaar gezegd dat Sprong hier wel gaat slagen. Wat in zijn voordeel werkt is dat de clubs in het westen normaal gesproken wel wat trager zijn dan in het oosten. Wel spelen ze hier wat fysieker, dus ik ben benieuwd hoe dat voor hem uitpakt. Wat Anaheim hem wel kan bieden en wat Pittsburgh niet kon, is een eerlijke kans in de top-9 of top-6. Dat heeft Sprong echt voor een langere periode nodig, om zijn ritme te vinden. Ik blijf erbij dat hij genoeg talent moet hebben om een vaste speler te zijn in de NHL. Dat heeft hij in het verleden echt wel laten zien.

Tom: Goed nieuws voor Sprong en de Ducks fans lijkt mij. Daniel was op een zijspoor beland na een paar halve kansen bij de Penguins. Veel mensen menen dat hij niet genoeg heeft laten zien gedurende de kansen die hij heeft gekregen. Maar als je kijkt naar ijstijd en regular season kansen valt het nog wel mee hoeveel mogelijkheden Sprong echt heeft gehad om zich te bewijzen in een line die bij hem past.

Ik verwacht dat Sprong een flinke offensieve injectie kan zijn voor de Ducks. Hij brengt veel snelheid mee in zijn spel, iets waar Anaheim wel baat bij heeft momenteel. Ik zie Sprong het liefst terug op de eerste lijn met Rakell en Getzlaf. Wishful thinking: misschien. Maar ik denk dat hij hier het beste uit de voeten zal komen. Beter dan op de tweede lijn met Ritchie en Henrique.

Previous 'Amsterdam Tigers stapt mogelijk volgend seizoen uit BeNe League'
Next NHL verwelkomt Seattle officieel tot competitie: team van start in 2021