Daniel Sprong, imports, passie voor de sport en de BeNe League


Welke import in de BeNe League is jou de eerste twee maanden het meest opgevallen?

RJ Reed AHOUD Devils Nijmegen IJshockey
Foto: Kurt Tops

Jonathan: Dat vind ik altijd een lastige vraag, omdat ik helaas niet alle imports heb zien spelen. De twee die mij wel aangenaam verrast hebben zijn RJ Reed van Nijmegen en Lauri Ramö van Zoetermeer. Reed weet ten eerste een hoop punten te maken voor zijn team, maar heeft daarnaast ook een zekere zelfverzekerdheid waarmee hij een positieve invloed op zijn team heeft. Ramö is voor Zoetermeer gewoonweg één van de belangrijkste mensen op het ijs. Je ziet hem ook nu nog tijdens het seizoen ontwikkelen, en dat vind ik mooi!

Lauri Ramö Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Tim: Ik ga hier gewoon een beetje dwarsliggen en diverse redactieleden zullen mij wel aanvliegen hiervoor. Ik heb vrij weinig BeNe League gezien om eerlijk te zijn. Zelf volg ik de Eindhoven Kemphanen in de Eerste Divisie, waar Rastislav Veres speelt. Dit is een technisch bijzonder sterke center die in menig team op het hoogste niveau een toegevoegde waarde zou zijn. Misschien is hij fysiek net niet sterk genoeg voor de absolute top, maar in Eindhoven hingen ze de vlag uit toen de transfer deadline verstreken was. Met Veres kunnen ze een gooi doen naar de titel.

Veres Rastislav Eindhoven Kemphanen

Tom: Preston Shupe, een sterke speler die een flinke bak kwaliteit met zich meebrengt voor Herentals. Hij staat inmiddels ook in de top vijf wat betreft punten in de BeNe League (met hem vele HYC spelers). Vanaf het begin was Shupe eentje om in de gaten te houden dit seizoen. En nu maakt hij het nog waar ook!

Preston Shupe ERA Renomar HYC
Foto: Robert Bos

Cor: Preston Shupe, ik had hem al als beste speler in de Bene League genoemd intern bij onze voorspelingen en voorlopig voldoet hij aan alle verwachtingen. Al 21 punten in acht wedstrijden, ik denk niet dat hij langer dan een seizoen in de BeNe League blijft eerlijk gezegd. Die jongen kan absoluut hogerop.

Previous 'Amsterdam Tigers stapt mogelijk volgend seizoen uit BeNe League'
Next NHL verwelkomt Seattle officieel tot competitie: team van start in 2021