Zegereeks Sabres voorbij; Toronto en Colorado bestormen top NHL

Atlantic Division: op donderdag 29 november top wedstrijd tussen nummers 1 en 2 in de divisie

Tampa Bay Lightning

Op zondag 25 november kwam New Jersey Devils op bezoek in Tampa Bay. Het was youngster Brayden Point die de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten. Met twee goals en een assist had hij het grootste aandeel in de 5-2 overwinning. Nikita Kucherov was met twee assists ook productief in deze wedstrijd.

Dinsdag 27 november kreeg Tampa Bay Lightning bezoek van Anaheim Ducks. Het mocht tot de helft van de tweede periode duren eer er gescoord werd. De ducks kwamen op voorsprong. Voor het einde van de periode bracht Brayden Point de gelijkmaker op het scorebord. In de derde periode lukte het de bezoekers nogmaals twee  keer te scoren. 3-1 voor Anaheim

Op donderdag 29 november kwam Buffalo Sabres langs en het was aan Tampa Bay on ze het onvermijdelijke verlies toe te dienen.. De wedstrijd was goed en adem benemend spannend. Er werd vrijwel om en om gescoord en het was Cedric Paquette die Tampa Bay met nog vijf en halve minuut op de klok de overwinning bezorgde. Brayden Point werd zaterdagavond wederom belangrijk in de wedstrijd tegen Florida Panthers, waar Tampa Bay van een 4-1 achterstand terug vocht. Met 1:48 op de klok in OT scoorde Point de winnende treffer.

Toronto Maple Leafs De terugkeer van Auston Matthews

Eén echte kraker tussen twee original six NHL teams. Boston Bruins nam het op tegen de Toronto Maple Leafs. In Toronto was het de thuis spelende ploeg die aan het langste eind trok. Goalie Frederick Andersen was met 38 reddingen de man voor Toronto. Voor Toronto speler Patrick Marleau was het een extra feestelijke avond. Hij werd de elfde speler die zijn 1600e NHL wedstrijd speelde.

Op woensdag 28 november maakte Auston Matthews zijn come back na een blessure. Hij was direct goed voor twee goals en een assist. Hiermee had hij een groot aandeel in de 5-3 overwinning. Team genoot John Tavares was ook lekker opdreef en scoorde eveneens twee keer. Zaterdagavond stond in het teken van #Nylanderwatch,  kon General Manager Kyle Dubas eindelijk tot een akkoord komen met William Nylander. Vlak voor het verstrijken van de deadline (waardoor Nylander nog voor de Leafs mag uitkomen ) was er eindelijk witte rook: Nylander tekende voor 6 ik jaar. Ondertussen werd er ook nog gespeeld,  in Minnesota werd er mede door twee goals van Zach Hyman met 5-3 gewonnen.

Buffalo Sabres wordt het een franchise record deze week?

Tien op een rij voor Buffalo Sabres. Op woensdag 27 november werd San Jose Sharks aan de zegekar gebonden. Dit keer was er een verlenging voor nodig maar dat kon de pret niet drukken. Het duurde tot de tweede periode voor dat de score werd geopend. Het was Buffalo wat op voorsprong kwam. Deze werd verdubbeld in de derde periode. Toch wist San Jose nog dankzij twee goals van Joe Pavelski een verlenging af te dwingen. In de verlenging was het Jeff Skinner die de overwinning voor Buffalo binnenhaalde middels een backhand schot op aangeven van Rasmus Dahlin.

Na tien keer winst verlies voor Buffalo. Op donderdag 29 november was daar het onvermijdelijke verlies. Na tien wedstrijden was het divisie genoot Tampa Bay Lightning dat deze verantwoording op zich nam. Dit betekende meteen dat Buffalo een winst partij verstookt bleef van een franchise record. De wedstrijd was goed en adem benemend spannend. Jack Eichel was goed voor twee assist. Er werd vrijwel om en om gescoord en het was Tampa Bay die dit als laatste deed en het verlies was een feit.

Eén dag later na het verlies tegen Tampa Bay Lightning gaan de deuren van Florida Panthers open voor Buffalo Sabres. Ook dit is een divisie wedstrijd. Florida schiet maarliefst negentien keer meer op doel dan Buffalo Sabres. Jeff Skinner scoorde zijn twintigste goal van het seizoen voo Buffalo. Goalie Linus Ullmark pakte veertig doelpogingen. Uiteindelijk moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Hierin wist Florida het  verschil te bepalen. En Buffalo de het tweede verlies op rij toe te dienen.

Montréal Canadiens rustige week voor habs

Montreal Canadians ontving Carolina Hurricanes op dinsdag 27 november. Het werd eenzijdig schouwspel met tegenovergestelde uitslag. Het was Montreal dat 49 keer op doel schoot tegen tweeëntwintig pogingen van Carolina. Carolina wist twee maal te scoren waar Montreal op een goal bleef steken. Voor Montreal was het Phillip Danault de enige goal voor Montreal van de wedstrijd maakte. Shea Weber en Arturri Lehkonen scoorden beiden tweemaal in de thuiswedstrijd tegen New York Rangers.  Het werd 5-2, en de losingstreak die vijf wedstrijden duurde is ten einde.

Twee nederlagen in drie wedstrijden voor Boston Bruins

Eén echte kraker tussen twee original six NHL teams. Boston Bruins nam het op tegen de Toronto Maple Leafs. In Toronto was het de thuis spelende ploeg die aan het langste eind trok. Goalie Frederick Andersen was met 38 reddingen de man voor Toronto.Bij Boston was het als eens te meer dit seizoen David Pasternak hij maakte beide goals voor Boston maar kon hiermee het 4-2 verlies niet voorkomen.

Een overwinning voor Boston, zei het in een shootout. In de reguliere speeltijd was het Brad Marchand die halverwege de tweede periode een achterstand weg werkte. Hierna werd er niet meer gescoord. In shootout was het Ryan Donato die de puck in het doel wist te schieten.

Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen Detroit Red Wings op het programma.  Jimmy Howard bleek met 38 reddingen een ware plaag voor de aanval van de Bruins. Er werd verloren met 4-2.

Een goede week voor Detroit Red Wings

Detroit Red Wings kreeg op maandag 26 november bezoek van Columbus Blue Jackets. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd met twaalf goals in voordeel beslecht voor Columbus met 7-5. Detroit begon slap aan de wedstrijd en keek na de eerste periode tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede periode scoorde Detroit zelf drie keer, maar moesten ze er ook nog twee incasseren. De derde periode was enorm spannend. Detroit wist tot op een goal Columbus te naderen. In de laatste twee minuten speelde Detroit zonder goalie en met een zesde speler om zo de gelijkmaker te forceren, helaas wist Columbus hiervan te profiteren door in een leeg doel te scoren. Voor Detroit was Anthony Mantha goed voor twee goals en een assist.

Detroit kreeg woensdag 28 november bezoek van  St. Louis Blues. Detroit kwam halverwege de wedstrijd op een 3-0 voorsprong en leek zo een voorschot op de overwinning te nemen. Zo een voudig werd het dus niet. St. Louis wist terug te komen tot 3-3. Het was Tyler Bertuzzi die met zijn tweede goal van de wedstrijd de winnende voor Detroit liet aantekenen. Er stond een lastige wedstrijd op het programma voor de Detroit Red Wings: het moest op bezoek in Boston, waar het al vijf jaar niet meer wist te winnen. Howard en Nyquist zorgden ervoor dat Detroit eindelijk weer eens in Boston wist te winnen,  het werd 4-2.

Slechte week voor Florida Panthers

Florida kreeg bezoek van New Jersey Devils op maandag 26 november. Het werd de wedstrijd van Alexandre Barkov en Mike Hoffman. Deze Florida spelers waren respectievelijk goed voor een een goal en assist en de winnende goal in verlenging. Mike Hoffman scoorde nu in de laatste twintig wedstrijden in negentien wrdstrijden een of meer punten. D-man Mark Pysyk speelde zij 300e wedstrijd.

Florida kreeg woensdag 28 november Anaheim op bezoek. Ondanks goals van Aaron Ekblad en Evgenii Dadonov ging deze wedstrijd deze wedstrijd toch verloren. De schoten op het doel waren ruim in het voordeel van Florida, deze negentien schoten leidde niet tot meer goals.

Florida Panthers opent de deur voor Buffalo Sabres. Ook dit is een divisie wedstrijd. Florida schiet maarliefst negentien keer meer op doel dan Buffalo Sabres. Uiteindelijk moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Hierin wist Aleksander Barkov het verschil te bepalen om zo Buffalo met op een tweede verliespartij op rij te trakteren. De Panthers ontvingen Tampa Bay Lightning zaterdagavond. Florida speelde een prima wedstrijd waarin het uitliep naar een 4-1 voorsprong na twee periodes. In de derde periode kwam Tampa op gang , en kon Florida niet voorkomen dat er in OT nog verloren werd.

Ottawa Senators on Fire

Op maandag 26 november ging Ottawa Senators op bezoek bij New York Rangers. Twee goals van Mark Stone waren niet voldoende voor een overwinning voor Ottawa. New York Rangers wist vier keer te scoren.

Ottawa Senators trad op dinsdag 27 november aan voor een uit wedstrijd tegen Philadelphia Flyers. Men kwam in de eerste periode op achterstand maar verdediger Thomas Chabot tekende in dezelfde periode nog voor de gelijkmaker. De tweede periode ging bepaald niet beter en werd met een 3-1 achterstand afgesloten. De derde periode was wel voor Ottawa. Halverwege de periode was het Brady Tkachuk die in twee minuten tijd twee goals scoorde en Matt Duchene wist drie minuten voor het verstrijken van de wedstrijd de winnende te maken. Zaterdagavond stond de thuiswedstrijd tegen San Jose Sharks op het programma, waar Erik Karlsson voor het eerst terugkeerde na zijn trade in september.  Met 0 punten en een 6-2 nederlaag werd het voor Karlsson een mooie avond met een vervelende afloop.